Украйна ще изпрати в Република Турция комбиниран издирвателно-спасителен екип на

...
Украйна ще изпрати в Република Турция комбиниран издирвателно-спасителен екип на
Коментари Харесай

Украйна праща спасители в Турция, руски военни помагат в Сирия

Украйна ще изпрати " в Република Турция смесен издирвателно-спасителен екип на Държавната работа за изключителни обстановки, състоящ се от 87 души " , в това число 10 членове на екипажа на самолета.

Това заяви уебсайтът на украинското държавно управление.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че е разговарял с турския водач Реджеп Тайип Ердоган и е " изразил съболезнования по отношение на ужасяващата покруса, която сполетя народа на Турция в резултат на земетресенията ".

" Информирах го за решението да изпратим група спасители и съоръжение от Украйна в Турция, с цел да оказват помощ за превъзмогване на последствията от изключителната обстановка ", съобщи Зеленски в обществените мрежи.

" Украинските експерти имат съответния опит в превъзмогването на последствията от естествени бедствия и ще дойдат в засегнатите райони допустимо най-скоро ", добави той.

Украйна не е оповестила помощ за Сирия. Дамаск е съдружник на Русия, която има военни бази там. По-рано през днешния ден министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу разпореди на командващия съветската формация в Сирия да окаже незабавна и професионална помощ на потърпевшото от земетресението население , оповестиха от съветското министерство на защитата. Сформирани са 10 консолидирани отряда от военнослужещите на Руската федерация в Сирия, които са почнали да извършват дилемите по премахване на парчета, търсене на потърпевши и оказване на здравна помощ в региони, претърпели най-големи опустошения. В работата са включени над 300 военнослужещи и 60 единици техника.

Съединените щати обявиха, че работят с сътрудници за оказване на помощ след земетресението в Сирия, макар че не признават държавното управление в Дамаск , откакто изпратиха два избавителни екипа в прилежаща Турция.

Стивън Алън, който управлява реакцията на място за Американската организация за интернационално развиване, съобщи, че USAID пренасочва помощта, която към този момент е предоставена за подкрепяне на потърпевшите от войната сирийци.

" В момента в Северозападна Сирия се реализира цялата гама от филантропични ограничения ", сподели той пред кореспонденти.

Помощта на Съединени американски щати в Сирия подкрепя на избавителните действия и други неотложни потребности, в това число обезпечаване на заслон и храна, сподели той.

Той отхвърли да назове имената на неправителствените групи, които работят със Съединени американски щати, базирайки се на оперативната сигурност.

Той обаче означи, че по-голямата част от разрушенията, породени от земетресението в неделя в Сирия, са в региони отвън контрола на президента Башар Асад, който си върна по-голямата част от страната след близо 12 години брутална война.

Съединените щати, които търсят отговорност за злоупотребите, отхвърлиха нормализиране на връзките, в това число и директна помощ за възобновяване с Асад, който възвръща връзките си с други арабски страни, както и с Турция.

Съединените щати оповестиха, че изпращат два избавителни екипа в съдружника на НАТО Турция. Алън съобщи, че екипите ще дойдат в сряда сутринта и ще се насочат към град Адияман, където до момента напъните за търсене са били лимитирани.

Екипите, които идват с два транспортни самолета С-130, водят 158 души личен състав, 12 кучета и 77 тона профилирано съоръжение, сподели той.

" Това, върху което сме съсредоточени сега в Турция, е да изпратим тези екипи и да спасяваме човешки животи ", съобщи Алън от Анкара.

" Ако те се нуждаят от спомагателна помощ, когато става въпрос за популацията, което може да е без жилища или да се нуждае от незабавна помощ, ние сигурно сме подготвени да я предоставим ", сподели той.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР