„Украйна се превърна в полигон – ядрен, опитен полигон за

...
„Украйна се превърна в полигон – ядрен, опитен полигон за
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Украйна се превърна в опитен полигон на Русия


„ Украйна се трансформира в полигон – нуклеарен, умел полигон за Русия “, разяснява в предаването „ 120 минути “ Елена Поптодорова - някогашен дипломат на България в Съединени американски щати.

Според нея става все по-конфузно, това, че единствено две страни – България и Унгария, не са дали директно военна техника.

„ Има обстановки, в които дребната обстановка би трябвало да остане обратно и това е по-силната позиция “, означи Елена Попотодорова и добави, че това е риск, който би трябвало да се поеме, даже в случай че заплашва ръководещата коалиция.

„ Армията желае да е добра да си свърши работата. Искат да могат да пазят България. Ние не разрешаваме на нашите военни почтено да изпълнят дълга си към страната “, сподели още Поптодорова.

Тя разяснява и визитата на американския секретар по защитата Лойд Остин в София. Тя напомни, че това е първо посещаване на американски боен министър от 25 години насам.

„ 25 години по късно ние имаме тази опция и не я оползотворяваме “, уточни тя. По думите й това, че не е имало среща сред президента Румен Радев и Лойд Остин е меко казано озадачаващо.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР