Украйна се опитва да засили връзките си със западната ни

...
Украйна се опитва да засили връзките си със западната ни
Коментари Харесай

Украйна се опитва да засили връзките с руския съюзник Сърбия

Украйна се пробва да ускори връзките си със западната ни съседка Сърбия, която е главен съдружник на Русия в Европа, само че която също по този начин желае да се причисли към Европейския съюз, припомня " Асошиейтед прес ".

Украинският президент Петро Порошенко се срещна през днешния ден със сръбския си сътрудник Александър Вучич в сръбската столица Белград. Двамата са подписали двустранни съглашения и предвидиха по-добри връзки в бъдеще.

Сърбия не се причисли към глобите на Запада, които бяха наложени против Русия поради анексирането на Крим от Украйна през 2014 година Сръбски доброволци също по този начин се биха дружно с проруските сепаратисти в Украйна.

Ала както Порошенко, по този начин и Вучич увериха, че техните страни почитат взаимно териториалната си целокупност и желаят да си сътрудничат в опитите за участие в Европейски Съюз.

Сърбия има собствен личен териториален спор. Белград отхвърли да признае оповестената самостоятелност от Косово през 2008 година, което до тогава беше част от Сърбия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР