Украйна се нуждае от бюджетна подкрепа в размер на 42

...
Украйна се нуждае от бюджетна подкрепа в размер на 42
Коментари Харесай

Кр. Георгиева, МВФ: Украйна се нуждае от 42 млрд. долара бюджетна подкрепа тази година

Украйна се нуждае от бюджетна поддръжка в размер на 42 милиарда $ тази година, защото продължава да се бори против нашествието на Русия, съобщи ръководителят на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева по време на конференция на пролетната среща на МВФ и Световната банка във Вашингтон, оповестява Ройтерс. Тя добави, че чака световната поддръжка за Украйна да остане постоянна.

Управляващият шеф на МВФ сподели още, че войната на Русия против Украйна би трябвало да завърши, като я назова по едно и също време човешка покруса и спънка за вероятностите за напредък на международната стопанска система.

Според нея международната стопанска система " наподобява се насочва към меко приземяване ", защото инфлацията спадна по-бързо от предстоящото в множеството райони. 

" Много зависи от краткосрочния път на инфлацията и лихвените проценти, изключително с последните данни, показващи резистентност на инфлацията, както и от цените на активите и рисковете във финансовия бранш, от фискалната политика и от геополитическите развития ", предизвести шефът на МВФ.

Кристалина Георгиева прикани огромните стопански системи да затегнат фискалните си политики след всеобщото повишаване на дълга през последните години, с цел да се оправят с пандемичната рецесия.

" Страните би трябвало незабавно да изградят фискална резистентност за идващия " потрес " в свят, в който рецесиите не престават да идват ", уточни тя на днешната конференция, като добави, че е значимо да се " възвръщат фискалните буфери ".

Кристалина Георгиева също по този начин уточни, че поредицата от разнообразни шокове през последните години остави доста стопанска система по света " понижено политическо пространство за маневри и нараснали равнища на дълг ". Тя означи, че това се усложнява от слабия напредък, който се възпира от слабата продуктивност, частично заради неправилното систематизиране на капитала и труда, " до момента в който геоикономическата фрагментация заплашва да анулира десетилетия на облаги от трансграничната икономическа интеграция ".

Коментирайки паричната и лихвена политика в Съединените щати, тя сподели, че МВФ вижда условия за понижаване на лихвените проценти тази година и остава " оптимист ", че Федералният запас ще реши да ги намали.

Според ръководещият шеф на МФВ, Европа има да свърши още работа, с цел да разгърне силата на нововъведенията, с цел да подтиква растежа, защото изостава от икономическото показване на Съединени американски щати.

На днешната конференция Кристалина Георгиева сподели, че стопанската система на Съединени американски щати се е справила по-добре в превръщането на софтуерните нововъведения в бизнес активност и се е възползвала от изобилието от работна ръка и енергийни доставки.

По отношение на Китай, шефът на МВФ уточни, че е време Пекин да усили вътрешното търсене на артикули и услуги, в това число и опазването на здравето, с цел да подкрепи вероятностите си за напредък.

Според Георгиева Китай би трябвало да даде на потребителите повече доверие и повече неща за закупуване и да накара мрежите за обществена сигурност да работят по-ефективно.

Тя сподели още, че втората по величина стопанска система в света също по този начин би трябвало да позволи проблемите в бранша на недвижимите парцели, което ще помогне за възобновяване на доверието на потребителите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР