Украйна, сдържайки отбраната в Бахмут, продължава да се готви за

...
Украйна, сдържайки отбраната в Бахмут, продължава да се готви за
Коментари Харесай

Подоляк: Украйна се готви за контранастъпление, но ни трябват достатъчно ракети и боеприпаси

Украйна, сдържайки защитата в Бахмут, продължава да се готви за контранастъпление. То може да стартира след два месеца.

Това заяви РБК-Украйна с позоваване на съветника на ръководителя на президентската канцелария Михаило Подоляк в изявление за La Stampa.

Според него украинската войска се нуждае от ракети с огромен обхват и доставка на 155-мм муниции за ефикасни дейности на фронта.

" Ще изтощим руснаците и по-късно ще се съсредоточим някъде другаде. Имаме потребност от ракети с огромен обхват ", сподели той.

Подоляк означи, че Бахмут остава стратегически значим за Киев. Това ще им разреши да завършите подготовката за сполучливи настъпателни интервенции.

„ Трябва да увеличим доставките на тежки артилерийски снаряди с диаметър 155 мм. Не бързаме, през идващите два месеца ще се реорганизираме “, добави съветникът на шефа на канцеларията на президента.

Припомняме, че анализаторите на ISW считат, че офанзивите на съветските нашественици на изток разрешават на въоръжените сили на Украйна да стартират лична контранастъпление.

В същото време украинските военни означават, че Украйна би трябвало да се приготви за настъпателни дейности, което допуска да получат предстоящата помощ от сътрудници и да бъде добре проведена логистиката.

Изданието Economist твърди, че украинските сили към този момент са почнали подготовка. Това се потвърждава от размера на оборудването, трансферирано от съдружниците, както и от образованието на украински военни елементи в чужбина.

Превод: faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР