Украйна съсредоточава вниманието си върху южната и източната част на

...
Украйна съсредоточава вниманието си върху южната и източната част на
Коментари Харесай

The New York Times: Украинските генерали отказват да следват съветите на Пентагона

Украйна концентрира вниманието си върху южната и източната част на фронта, а съветските сили съумяха да напреднат на североизток покрай град Купянск. В резултат на това украинският военачалник Александър Сирски, командващ източните сили на Украйна, прикани Киев да даде част от войските за отбрана и на тази зона, написа The New York Times, представен от " Фокус ".

" Вражеските елементи не престават да нанасят вреди с артилерия, минохвъргачки и самолети “, написа той. Затова съгласно него е належащо незабавно да се ускори защитата на тези места, а контранастъплението да остане на назад във времето.

Скромният триумф на Украйна в контранастъплението повдига въпроси от страна на американски чиновници. Те считат, че украинците би трябвало да съсредоточат превъзхождащи сили на един сектор от фронта и да се опитат да създадат пробив. Вместо това украинските генерали разпръснаха силите си отмерено във всички посоки за отбрана.

Самият президент на Украйна Володимир Зеленски реши да отговори на тези изказвания: " Няма да се откажем от Харков, Донбас, Павлоград или Днепър. И това е. И дано всички анализатори по света даже не разчитат на това. " Според Зеленски, в случай че украинците изтеглят част от военните от места като Купянск, то това ще бъде в сходство с задачите на Русия.

Генерал Сирски съобщи, че по негова информация Русия прави прегрупиране на силите: " Основната задача на Русия е да увеличи равнището на бойния капацитет и да възобнови дейните настъпателни дейности “. New York Times заключава, че макар че публичното внимание е приковано към контранастъплението, други браншове на фронта също не са постоянни.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР