Украйна съобщи, че е получила ракетни системи за залпов огън

...
Украйна съобщи, че е получила ракетни системи за залпов огън
Коментари Харесай

Украйна получи френски ракетни системи за залпов огън LRU

Украйна заяви, че е получила ракетни системи за залпов огън LRU (френския еквивалент на американските HIMARS), с които ще укрепи военния си боеприпас против Русия, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8391
Това става в миг, когато Русия продължава опитите за нахлуване в Донбас (особено в Донецка област, от чиято територия силите ѝ управляват по-малка част, в сравнение с от Луганска) и контраатака към Харковска област, която Украйна отвоюва през септември.

" Въпреки извънредно тежките си загуби окупаторите към момента се пробват да напреднат в Донецката област, да завладяват територия в Луганската област, да настъпят към Харков и възнамеряват нещо на юг ", каза в дневното си послание украинският президент Володимир Зеленски.

" LRU дойдоха (в Украйна - бел. ред.)! Украинската войска към този момент е още по-мощна за въздържане и заличаване на врага ", написа в " Туитър " украинският министър на защитата Олексий Резников.

Министърът не посочи какъв брой такива системи са доставени, само че в изявление за в. " Журнал дю диманш " на 19 ноември неговият френски сътрудник Себастиан Льокорню сподели, че Франция ще изпрати в Украйна " две системи LRU за наземни удари в дълбочина ".

Системите LRU са с обхват към 70 км и могат да поразят целта си с акуратност до метър, се споделя на уеб страницата на френското министерство на защитата. През последните месеци Украйна употребява няколко вида задгранични ракетни установки, в това число високоточните американски HIMARS, за офанзиви против съветските тилови линии и най-много линиите за доставяне.

След като си върна териториите в североизточната част на Харковска област и на юг, към Херсон, Киев продължава да приканва западните си съдружници да му доставят високоточни оръжия, с цел да противодейства на съветската войска.
В изявлението си за " Журнал дю диманш " Льокорню съобщи също, че Париж ще изпрати две батареи ракети " Кротал " - системи за защита " земя-въздух " против дроновете камикадзе, употребявани от руснаците.

" Проучваме също украинско искане за радари, тъй като превантивното засичане на удари е от решаващо значение ", добави той, без да навлиза в детайлности.

От 15 хиляди украински бойци, които ще бъдат подготвени в Европейския съюз през идващите месеци, Франция ще поеме 2000, добави министърът.

Междувременно немският канцлер Олаф Шолц даде обещание във вторник в Украйна да бъдат оставани още зенитни самоходни установки " Гепард ".

Те са способни да унищожават въздушни цели на 4 км разстояние и на височина до 3 км и са считани за доста дейно мобилно средство на противовъздушната защита.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР