Украйна разкъса всички връзки с Руската империя и Съветския съюз.

...
Украйна разкъса всички връзки с Руската империя и Съветския съюз.
Коментари Харесай

Украйна разкъса всички окови с Руската империя и Съветския съюз, обяви Порошенко

Украйна раздра всички връзки с Руската империя и Съветския съюз . Това разгласи украинският президент Петро Порошенко в Деня на независимостта, представен от Интерфакс-Украйна.

" Основното нещо, мои скъпи украинци, ние избрахме собствен път на развиване и нямаме право да го променяме, с цел да умилостивим нашите външни врагове и техните сътрудници в страната...Ние раздираме всички окови, които ни свързваха с Руската империя и Съветския съюз ", съобщи Порошенко на боен церемониал в центъра на Киев по случай 27 година от независимостта на страната.

Украинският държавен глава акцентира, че главната задача на управляващите и днешното потомство е да създадат независимостта необратима , да трансфорат Украйна във велика и мощна страна, " без изгледи за връщане в зоната на съветското въздействие ".

" Украйна би трябвало да разчита на личните си сили и твърдо да отстоява националните си ползи. Ние би трябвало да укрепим независимостта на страната с съответни стъпки ", продължи той.

Според него украинската войска доста ще укрепи източния фланг на НАТО.

" Вие ще видите през днешния ден, през последните четири години се потвърди, че това е една от най-хубавите армии на континента . Ние доста ще укрепим източния фланг на НАТО. В подмяна ние се надяваме на гаранции за групова сигурност от НАТО ", посочи Порошенко.

Според него, до момента в който Русия се пробва да " събори Европейски Съюз и НАТО ", украинската войска пази сигурността и благополучието на Украйна и на цяла Европа на изток.

Интегрирането в европейското и евроатлантическото пространство " 100% подсигурява независимостта на Украйна ". Европа се нуждае от нас, тъй като планът Европейски съюз няма да е приключен без нас. Съвременната граница на Европа е североизточната граница на Украйна, счита президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР