Украйна работи с международни партньори за създаване на подкрепяна от

...
Украйна работи с международни партньори за създаване на подкрепяна от
Коментари Харесай

Украйна разчита ООН да сложи край на блокадата на пристанищата ѝ

Украйна работи с интернационалните сътрудници за основаване на подкрепяна от Организация на обединените нации задача за възобновяване на черноморските направления и износа на украинска селскостопанска продукция. Това съобщи представителят на външното министерство Олег Николенко, представен от " Ройтерс ".

От началото на инвазията Русия завладя някои от най-големите морски пристанища в Украйна и нейният флот управлява главните транспортни направления в Черно море, блокирайки украинските доставки и задълбочавайки международната продоволствена рецесия.

" Призоваваме страните, чиято продоволствена сигурност може да пострада в резултат на съветската експанзия против Украйна, да употребяват контактите си с Москва, с цел да я принудят да вдигне блокадата на украинските морски пристанища и да постави завършек на войната, написа Николенко във Facebook.

Заради настъпилата продоволствена рецесия генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш към този момент предприе стъпки за търсене на съглашение с Русия, Турция и други страни, за да отключи износа на украински храни към международните пазари и да предотврати потенциален глобален дефицит на храни.

От своя страна съветският президент Владимир Путин съобщи, че е подготвен да позволи рецесията единствено след премахването на " политически стимулираните наказания ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР