Украйна провежда контранастъпление на своя територия срещу руските сили. Това

...
Украйна провежда контранастъпление на своя територия срещу руските сили. Това
Коментари Харесай

Зеленски: Започна украинското контранастъпление

Украйна организира контранастъпление на своя територия против съветските сили. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски. Той отхвърли да изясни в детайли за от дълго време подготвяната интервенция, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

„ На територията на Украйна се организират контранастъпателни и отбранителни дейности, за които няма да приказвам в детайлности “, съобщи той през вчерашния ден на конференция с канадския министър председател Джъстин Трюдо, който е на изненадващо посещаване в Киев. „ Трябва да се доверяваме на нашите военни и аз им се поверявам “, добави Зеленски.

Предният ден съветският президент Владимир Путин разгласи пред медиите, че опитите за предстоящото от месеци огромно контронастъпление на Украйна са се провалили, макар че е почнало.

Путин уточни, че загубите на жива мощ са „ от порядъка на трима (украинци) към един “. Той в същото време съобщи, че Киев е запазил „ настъпателния си капацитет “.

Данни на американския Институт за изследванена войната демонстрират, че „ на 10 юни са извършени контраофанзивни интервенции най-малко в четири региона на фронта “.

Институт добави, че съгласно съветски източници „ украинските сили са имали тактически преимущества при провеждането на нощни набези с помощта на доставена от Запада техника и съоръжение с превъзхождащи оптични системи за нощно виждане “.

 

 Снимка: БГНЕС/EPA/SERGEI ILNITSKY

Руската войска се пази от украински офанзиви в Запорожка област, в сходство с „ рационална тактическа отбранителна теория “, прибавят анализаторите, представени от УНИАН.

Руската тактичност разчита на три съществени съставния елемент при отбраната си. Те откриват и унищожават украинските щурмови формирования. Използват противотанково оръжие и компактно минират териториите пред отбранителните позиции.

Това е в сходство с отбранителната теория на съветската войска, която планува, че задачата на първия ешелон на защитата е да отблъсне или забави атакуващите сили, до момента в който вторият ешелон би трябвало да контраатакува при положение на пробив от страна на настъпващия зложелател.

Институтът показва, че Русия употребява най-боеспособните елементи, с които разполага и тя организира доктринално обосновани отбранителни интервенции в Южна Украйна.

По данни на същия източник украинската войска напредва във връзка с окупираните от руснаците позиции край град Орехов в Запорожка област.

Военностратегическата обстановка, в която е принудена да работят украинските сили е изклчително неподходяща. Те би трябвало да нападат фронтално добре готови съветски позици, при все това нямат и преимущество по въздуха.

Етикети: зеленскиконтраофанзиваУкрайна Изпрат
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР