Надявам се от днес да започне така необходимият диалог между

...
Надявам се от днес да започне така необходимият диалог между
Коментари Харесай

Йотова: Всичко е в ръцете на първата политическа сила, надявам се на диалог

Надявам се от през днешния ден да стартира по този начин нужният разговор сред политическите обединения. Всичко е в ръцете на първата политическа мощ, която да предложения останалите партии и те да отидат на този разговор, тъй като смятам, че по този начин е редно.

Това съобщи на брифинг вицепрезидентът Илияна Йотова преди да открие Генералната асамблея на Европейската лига за икономическо съдействие, която се организира през днешния ден в София.

Йотова чака новият парламент първо да се конституира, да бъдат спазени всички процедури, защото по думите й търпението на българските жители се изчерпва.

В отговор на въпрос Йотова съобщи, че една от главните задания на новия парламент е еврозоната, тъй като България не би трябвало да забавя темповете за присъединение към еврозоната. " България би трябвало да взе участие доста интензивно в измененията, които се чакат в самата еврозона, защото явно и там проблемите не са един и два ", съобщи Илияна Йотова.

Тя акцентира, че още от рецесията през 2008 година индикаторите не са положителни. " Ние не желаеме да влезем в съюз, който е зареден и с проблеми и по тази причина считаме, че като страна, която занапред ще откри своето място там, нашият глас също би трябвало да бъде чут ", съобщи вицепрезидентът.

Тя означи, че въпреки това са изпълнени съвсем всички механически критерии. " Очакваме рухване на инфлацията, по тази причина чакаме устойчиво държавно управление и постоянен парламент, с цел да можем да довършим този развой. Без Шенген и еврозоната нашето дефинитивно участие в Европейски Съюз е ненапълно ", сподели Йотова.

Тя разяснява още, че не може да дава предписания на политическите партии, те си имат своите управления. " Нека сами да си вземат решенията, сподели Йотова. Тя означи, че диалогът  в България би трябвало да стартира. Йотова изрази вяра, че страстите от изборите са минали и би трябвало да се види кое е най-хубавото за страната ".

" Губим доста, във външнополитически проект и във външната политика, тъй като нито един план не може да бъде придвижен напред. Закъсняваме доста с европейските средства, освен по Плана за възобновяване, само че и по оперативните стратегии ", съобщи Илияна Йотова.

Тя акцентира, че всичко това би трябвало да бъде на масата на политическите партии и на виновните им решения. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР