Чувствата са смесени. Щастлива съм, тъй като мога да видя

...
</TD
>Чувствата са смесени. Щастлива съм, тъй като мога да видя
Коментари Харесай

Десислава Иванчева: Все още съм в затвора, в сряда тръгвам с автобуса за Сливен

" Чувствата са смесени. Щастлива съм, защото мога да видя дребния, и ми е тъжно с всичко това, което ми се случи. Аз към момента съм в пандиза, макар че много медии към този момент спекулираха, че съм освободена. Благодаря на хората, които ни поддържат и с подписка – те желаят с Биляна Петрова да бъдем помилвани от президента ". Това разяснява пред bTV някогашният областен кмет на " Младост " - София Десислава Иванчева, която от края на 2022 година изтърпява присъда за рушвет в сливенския затвор.

Тя изясни, че сега е " в спиране по медицински аргументи поради лекуване в ендокринологията ". Няма сложена гривна.

" Това е наложително постъпване, защото съм диспансеризирана, с цел да мога да направя ядреномагнитен резонанс. В момента нямам прегледи и проучвания и по тази причина мога да участвам в студиото ви. Когато си в спиране, ти си с персонална карта, елементарен жител си. Каня всички медии да заповядат в Сливен. Няма съображение и причина началникът на пандиза да ви стопира, защото това значи да нарушат вашето и моето право – да се срещна с медиите и да приказвам ", изясни Десислава Иванчева.

" В сряда си потеглям назад за Сливен с рейса ", уточни още тя.

Десислава Иванчева уточни, че работи в кухнята на пандиза и с помощта на това ще понижи присъдата си с 4-5 месеца.

" Ако работя до дъно, ми остава 1 година и 6 месеца. С още две девойки съм в килията, разнообразни характери сме, обикновено е да има културен потрес ", изясни някогашният областен кмет на " Младост ".

" Година и шест месеца към този момент чакаме – президентът и вицепрезидентът да се произнесат по това да бъдем помилвани. Направена е към този момент подписка с хиляди подписи. С нея се запитва президента какво мисли по въпроса и дали ще даде някакъв отговор ", уточни Иванчева.

" Още незабавно при задържането ни имаше три постъпили молби за опрощение - от юрист Хаджи Генов, от Мая Манолова, от юрист Гинчева. И с тези молби са постъпили подписи на хората, които желаят да бъдем освободени ", съобщи Десислава Иванчева.

Тя уточни, че води три каузи – две против пандиза в Сливен и едно против Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " в София.

" Има липса на лекуване от тяхна страна. 8 месеца не ми бяха давали витално значимо за мен хапче. Благодарение на делата, които заведохме, лекуването ми потегли, само че пък имам увреждане – микроаденомът се усили с съвсем една единица. Високият пролактин – по време на престоя ми в пандиза се стигна до душевен стрес и меланхолия, въпреки че съм адаптивна и дребните неща в пандиза не ме тормозят ", разяснява Иванчева.

" Имам проблем и с излизанията си за лекуване на зъбите. Не ме пускат и за астма, която ми откриха. Двете каузи, които заведохме в Сливен, не потеглиха – това е незаконно, не може да не тръгне едно дело. Другото подозрително е, че ни се падна арбитър Шишкова. Тук има спор на ползи ", изясни някогашният областен кмет на " Младост ".

" Мен ме смущава това, че при " строгия режим " стоим заключени повече от нужното. Това е тип дискриминация. В мъжките затвори, когато са им трите хранения, не ги държат заключени в стаите, нас ни заключват ", изясни Десислава Иванчева.

Тя разяснява, че е разговаряла с, само че е получила безпристрастен отговор от него.

Бившият областен кмет благодари на майка си, която на 82 години гледа детето ѝ.

" Тя отглежда едно прелестно дете, което когато си отпътува, плаче и ме търси. Това е моят претекст да съм мощна и да устоя ", сподели още тя.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР