Украйна призовава Европейския съюз спешно да предостави системи за противовъздушна

...
Украйна призовава Европейския съюз спешно да предостави системи за противовъздушна
Коментари Харесай

„Гардиън“: Киев иска от ЕС системи за противовъздушна отбрана

Украйна приканва Европейския съюз незабавно да даде системи за противовъздушна и противоракетна защита, както и да употребява „ всички средства “ за заглушаване на съветските сателитни сигнали.

В лист с претенции, изпратени до водачите на Европейски Съюз преди днешната среща на върха в Брюксел, Украйна приканва и за „ най-ожесточените ограничаващи ограничения против Беларус, която директно поддържа пълномащабната съветска инвазия “. Документът е направен от украински дипломати и част от настояванията в него бяха оповестени от английския вестник „ Гардиън “.

В него се приканва за преустановяване на софтуерни лицензи за военно и гражданско съоръжение за Беларус и Русия, блокиране или разстройване на съветски сателитни навигационни системи във въздуха, над Черно и Азовско море, както и в украинското въздушно пространство. Страната желае Европейски Съюз да отвори своята система за незабавна помощ за украинци.

Специалната среща на Европейски Съюз за обстановката в Украйна стартира в 20:30 ч. локално време през днешния ден. България ще бъде показана от премиера Кирил Петков.

До изключителните диалози на водачите от блока се стигна след оповестената от съветския президент Владимир Путин „ специфична военна интервенция “ на украинска територия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР