Украйна призова Нидерландия да спре търговията с Русия, предаде Ройтерс.Зеленски

...
Украйна призова Нидерландия да спре търговията с Русия, предаде Ройтерс.Зеленски
Коментари Харесай

Украйна призова Нидерландия да спре търговията с Русия

Украйна прикани Нидерландия да спре търговията с Русия, съобщи Ройтерс.

Зеленски също по този начин прикани за повече оръжия, помощ за възобновяване на Украйна и за прекъсване на всевъзможни бизнес действия с Русия в отговор на съветската инвазия в Украйна.

" По-силни наказания са нужни, тъй че Русия да няма късмет да продължи тази война по-нататък в Европа ", сподели Зеленски. " Спрете всякаква търговия с Русия ", добави той. Зеленски предизвести, че Нидерландия би трябвало да е подготвена да спре вноса на сила от Русия, тъй че да не заплаща милиарди за войната, водена от тази страна. Около 20% от природния газ на Нидерландия идва от Русия. Русия също така през последните години се трансформира във все по-значим търговски сътрудник за Нидерландия, съобщи Нова тв.

Нидерландия достави на украинските сили военно съоръжение, включително и противотанкови ракети и противовъздушни системи " Пейтриът ". Нидерландия също така поддържа засиленото наличие на НАТО на източния фланг на алианса.

Зеленски е първият държавен глава, който приказва на пленарно съвещание на Народното събрание на Нидерландия. Визирайки, че в Хага се намира Международният съд, пред нидерландските депутати, Зеленски прикани за правдивост. " Онези, които дават заповеди за бомбардиране  и обстрелване на Украйна би трябвало да бъдат държани за виновни в Хага, градът на съдилищата, и хората знаят това ", сподели той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР