Украйна предложи на руски войски, които нейната армия притисна в

...
Украйна предложи на руски войски, които нейната армия притисна в
Коментари Харесай

Руски войски са в капан в Херсонска област. Киев им предлага да се предадат

Украйна предложи на съветски войски, които нейната войска притисна в капан в Херсонска област, да се предадат.

Става дума за формация, чиято бройка не се прецизира. Тя е притисната сред авангарда на украинското нахлуване и десния бряг на река Днепър. Украинските сили в последните месеци унищожиха мостовете над реката, по които руснаците се доставяха и можеха да получат подкрепления. Войските на Киев поддържат непрекъснат огън по крайбрежията на реката и не разрешават на съперника да построи понтонни мостове.

„ Огневият надзор, който ние поддържаме над мостовете и транспортните артерии през Днепър, ги принуждава да схванат, че са притиснати сред силите на защитата и десния бряг “, сподели по украинската телевизия Наталия Гуменюк, говорителка на оператевното командване „ Юг “. „ Затова им е препоръчан излаз във тип на прекосяване под егидата на интернационалното филантропично право или да се връщат вкъщи, само че би трябвало да се разбере по какъв начин “.

Гуменюк, представена от украинския информативен уебсайт НВ, означи, че има информации, че съветските военни са деморализирани и не виждат задачите на пребиваването си в Южна Украйна.

По думите ѝ има случаи, когато командири на съветски подразделения влизат по отношение на представители на въоръжените сили на Украйна, с цел да се договорят да сложат оръжие. Тези обръщения обаче подробно се ревизират заради подозрения, че може да са провокативни.

Информацията не можеше да бъде тествана от самостоятелен източник.

Според украинското командване силите на защитата на Украйна са открили огневи надзор над съвсем цялата Херсонска област, която на юг граничи с анексирания от Русия през 2014 година Кримски полуостров. За изтеклата седмица войските на Киев са освободили над 500 квадратни километра в тази част на страната, сподели Гуменюк.

Руските войски превзеха Херсонска област през март, малко след нахлуването си в Украйна на 24 февруари. Херсон, значимо пристанище на Черно море, е единственият украински регионален център, който към момента остава под съветски надзор след началото на нашествието.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР