Украйна подготвя реформи в системата си за военна мобилизация заради

...
Украйна подготвя реформи в системата си за военна мобилизация заради
Коментари Харесай

Зеленски за войната: Нуждаем се от 3 победи в чужбина

Украйна приготвя промени в системата си за военна готовност поради проточването на войната, сподели украинският президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.

Киев не разкрива загубите си на бойното поле или детайлности за мобилизационната си акция, която е в ход от началото на съветската инвазия през февруари 2022 година Зеленски сподели, че е разпоредил на високопоставени чиновници да му показват проекторешения.

" Планът ще бъде доработен и всички отговори ще се съдържат в него - идната седмица ще се срещна с него ", сподели украинският президент на конференция.

Зеленски не разкри детайлности за плануваните промени. Той сподели, че проблемите във военните медицински комисии и наборните центрове ще бъдат решени.

Украинският президент съобщи, че Украйна би трябвало да реализира " три основни победи " в чужбина, в това число утвърждението на обилни пакети военна помощ от американския конгрес и Европейския съюз, както и публично начало на договарянията за присъединение към блока.

Двадесет месеца след началото на пълномащабната съветска инвазия, в връзките сред Запада и Киев се прокрадва отмалялост, макар че Украйна мощно зависи от съдружниците си за военната, икономическа и филантропична поддръжка в битка с съветските сили, отбелязва Ройтерс.

" Нуждаем се от три победи. Първата е успеха в американския Конгрес. Това е предизвикателство, то не е елементарно, само че Украйна прави всичко по силите си ", сподели Зеленски на пресконфренеция в Киев.

" Втората е обвързвана с това, че имаме потребност от помощта на Европейски Съюз за отпущането на пакет (военна помощ) на стойност 50 милиарда евро ", сподели украинският президент и добави: " И третата е да стартираме разговор за бъдещото ни участие ".

Киев се надява, че страните членки на Европейски Съюз ще се спогодят на срещата си на върха на 14 и 15 декември, да стартират публични договаряния за присъединение на Украйна към блока, решение, което по думите на Зеленски ще се отрази добре на бойния дух на украинците.

Зеленски направи тези изявления на взаимна конференция с латвийския президент Едгарс Ринкевичс, който сподели, че е сигурен в приемането на пакета с помощ от Европейски Съюз, въпреки да добави, че това може да отнеме повече време от предстоящото.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР