Бунтовниците хути атакуваха, с ракети и дронове, два кораба край

...
Бунтовниците хути атакуваха, с ракети и дронове, два кораба край
Коментари Харесай

Два кораба се запалиха край Йемен след нападение на хутите

Бунтовниците хути нападнаха, с ракети и дронове, два кораба край крайбрежията на Йемен. Компании за морска сигурност оповестиха, че плавателните съдове са се запалили в резултат на ударите, съобщи Агенция Франс Прес.

Военният представител на хутите Яхия Сари съобщи, че корабите са били нападнати, тъй като са нарушили директивите на групировката да не влизат в израелски пристанища.

Сари разпознава корабите като MSC Tavvishi, плаващ под флага на Либерия, и Norderney, който плава под флага на Антигуа и Барбуда. Говорителят сподели, че хутите са се насочили и към английския боен транспортен съд HMS Diamond, само че нямаше удостоверение от Обединеното кралство.

Съобщението пристигна, откакто компанията за морска сигурност „ Амбрей " съобщи, че товарен транспортен съд под флага на Антигуа и Барбуда се е запалил, откакто е бил улучен от ракета край Йемен.

" Корабът се е движел на югозапад около Аденския залив със скорост 8,2 кт, когато предната станция е била ударена от ракета. Започнал е пожар, само че той е бил обезвреден ", обявиха от Амбрей.

„ Не се оповестява за потърпевши ", добави охранителната компания.

Нападенията на хутите накараха някои корабни компании да заобиколят южната част на Африка, с цел да избегнат Червено море - маршрут, по който нормално се реализира към 12 % от международната търговия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР