Украйна освободи 50% от територията, която Русия завзе преди две

...
Украйна освободи 50% от територията, която Русия завзе преди две
Коментари Харесай

Зеленски: Ситуацията на фронта е много тежка, нямаме достатъчно оръжия

Украйна освободи 50% от територията, която Русия завзе преди две години, само че за настъплението на Силите за защита е належащо да се управлява въздушното пространство, съобщи .

" Ситуацията на фронта е доста тежка. Нямаме задоволително оръжия " , каза Володимир Зеленски на конференция след визитата си в Република Латвия, оповестява Укринформ. Украинският президент е на европейска обиколка за да форсира даването на финансова и военна помощ за Киев.

Съединените щати стопираха доставките на оръжие и военна техника за Украйна поради липса на бюджетни средства за сходни стратегии. Това съобщи на постоянния си брифинг координаторът по стратегически връзки към Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби.

" Предадохме последния пакет от наличните запаси, за които имахме финансиране " , сподели той и добави, че е извънредно значимо Конгресът да работи по настояването за в допълнение финансиране.

Според Кърби нуждата от нови доставки на оръжия за Киев е огромна, изключително през зимните месеци.

Администрацията на президента Джо Байдън изпрати преди четири месеца искане до Конгреса за в допълнение финансиране, което да се употребява главно за подкрепяне на Израел и Украйна, както и за противопоставяне на Китай и Русия в Азиатско-тихоокеанския район. Искането на стойност 106 милиарда $ беше блокирано от републиканците.

По-рано някогашният съветски президент Дмитрий Медведев предизвести, че украински офанзиви против ракетни площадки в Русия с оръжия, доставени от Съединените щати и техните съдружници, биха рискували нуклеарен отговор от Москва. Медведев, който в този момент е заместник-председател на Съвета за сигурност, сподели, че някои украински военни командири обмислят да ударят ракетни площадки в Русия с ракети с огромен обхват.

" Това значи единствено едно - те рискуват да се натъкнат на действието на параграф 19 от основите на държавната политика на Русия в региона на нуклеарното въздържане ", написа той в приложението Telegram.

Деветнадесети параграф от нуклеарната теория на Русия от 2020 година дефинира изискванията, при които президентът би обмислил потреблението на нуклеарно оръжие. А те са като отговор на нахлуване с потребление на нуклеарни или други оръжия за всеобщо заличаване или при потреблението на стандартни оръжия против Русия, " когато самото битие на страната е сложено под опасност ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР