Украйна опитала да повлияе на резултата от президентските избори в

...
Украйна опитала да повлияе на резултата от президентските избори в
Коментари Харесай

Тръмп в "Туитър": Главният прокурор е слаб, Украйна подкрепяла Клинтън на изборите

Украйна пробвала да повлияе на резултата от президентските избори в Съединени американски щати, Вашингтон работи по " огромно и вълнуващо " комерсиално съглашение с Англия, а американският основен прокурор се е посочил като " доста слаб " относто " закононарушенията " на някогашния държавен секретар Хилари Клинтън.

Това са единствено част от мненията, които американският президент Доналд Тръмп направи в профила си в обществената мрежа " Туитър " във вторник, преди да потегли за среща с последователите си в Охайо.

Повтаряйки мнения от изявлението за " Ню Йорк таймс " от предходната седмица, Тръмп разкритикува яростно следствието за възможна съветска интервенция на миналогодишните президентски избори в Съединени американски щати. Той упрекна и назначения от самия него основен прокурор и министър на правораздаването Джеф Сешънс, че не проверява съперничката му в президентската конкуренция.

Сешънс, Клинтън и Украйна

" Главният прокурор Джеф Сешънс зае МНОГО слаба позиция за закононарушенията на Хилари Клинтън (където са имейлите и сървърът на демократите) и течовете на информация от разследващата общественост! " написа президентът. Само седмица по-рано той упрекна Сешънс за решението му да се дистанцира от следствията за хипотетична съветска интервенция в американските избори.

Броени минути по-рано той употребява профила си, с цел да упрекна Сешънс, че не се е задействал при хипотетична украинска акция против кандидатурата му предходната година. " Украински опити да се саботира акцията на Тръмп - " работили тихомълком, с цел да оказват помощ на Клинтън ". Е, къде е следствието, (г-н) основен прокурор? " Споменат е журналистът от " Фокс нюз " Шон Ханити. Ханити по-рано заяви, че по време на акцията представители на щаба на Клинтън са се срещали със чиновници от посолството на Украйна и представители на украинското държавно управление, с цел да обсъдят търсенето на компрометираща информация за някогашния началник на предизборния щаб на Тръмп, Пол Манафорт, който на следващия ден ще свидетелства като част от " съветското следствие " пред комисията по разузнаването към Сената.

По време на акцията представители на украинските управляващи упрекнаха Манафорт, че бил получил пари от " черна каса " на Партия на районите - групировката на някогашния украински президент Виктор Янукович. След изборната победа на Тръмп обаче украинското правораздаване се отхвърли от обвиняванията си. След последните туитове на президента пък украинското посолство във Вашингтон разгласи, че " украинското държавно управление не е помогнало на нито един претендент на изборите. "
Проблемът на следствието против Клинтън

" Проблемът е, че изпълняващият длъжността началник на ФБР и индивидът, който дава отговор за следствието (срещу) Хилари - Андрю Маккейб, е получил 700 000 $ от Х. за жена си, " продължава президентът. Тръмп уволни шефа на контраразузнаването Джеймс Коми и Маккейб стана негов краткотраен заместител, само че сенатът се чака да удостовери номинацията, направена от Тръмп за нов шеф на бюрото.

Миналата година в. " Уолстрийт джърнъл ", оповестиха, че брачната половинка на Андрю Маккейб е получавала парични дарения за потребностите на предизборната си акцията за Сената на щата Вирджиния от губернатора на щата, считан за съдружник на Хилари Клинтън.

Търговска договорка с Англия

" Работим по огромна Търговска Сделка с Обединеното кралство. Може да е доста огромна & вълнуваща! Европейски Съюз е доста протекционистки (настроен) към Съединени американски щати. СПРЕТЕ! " С тези думи американският държавен глава заяви, че Вашингтон към този момент работи по съглашение за свободна търговия, което би могъл да подписа с Лондон, откакто Обединеното кралство напусне съюза.

Подобни мнения Тръмп насочи и на срещата на водачите на Г-20 в Хамбург по-рано този месец, когато се срещна с английския министър председател Тереза Мей. Тогава той разгласи, че до договорка може да се стигне " доста, доста бързо ", само че специалисти предизвестиха, че огромна част от обвързваните с сходно съглашение въпроси не са в пълномощията на президента.

Изслушването на Къшнър
Тръмп разяснява с ядовит звук чуването на шурей си Джаред Къшнър пред комисията по разузнаването в Сената, което се организира през вчерашния ден при закрити порти. Преди срещата Къшнър разгласи, че не си спомнял името на съветския дипломат в деня на изборите.

" Джаред Къшнър се оправи доста добре през вчерашния ден, като потвърди, че не е съглашателствал с руснаците. Лов на вещици. Следващият е 11-годишният Барън Тръмп! " означи президентът, като с тези думи се пошегува, че чака най-малкият му наследник също да бъде свикан от комисията в Сената. Най-големият, Доналд Тръмп-младши, към този момент има призовка поради срещата си с съветска адвокатка, за която самичък удостовери.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Президентът Тръмп (499)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР