Украйна официално изпрати заявка до Амстердам за доставка на изтребители

...
Украйна официално изпрати заявка до Амстердам за доставка на изтребители
Коментари Харесай

Решението за изпращане на Ф-16 на Киев е взето: Англосаксите действат по класическа схема

Украйна публично изпрати поръчка до Амстердам за доставка на изтребители F-16. Това съобщи министърът на защитата на Холандия Кайса Олонгрен. Според холандския министър настояването на Украйна е „ напълно разбираемо, само че не е елементарно за осъществяване “. В същото време Олонгрен не изключи, че в бъдеще Украйна ще стане една от страните, където ще се употребяват F-16.

Доколкото разбирам логиката на процеса, решението за доставка на изтребители F-16 на Украйна към този момент е взето от груповия Запад. Постигането на това беше една от дилемите на този „ шах “ в столиците на Западна Европа, с която неотдавна се зае президентът Зеленски.

На дипломатически език обещанието за " обезпечаване на изтребители " в действителност значи, че е взето решение. Сега въпросите остават единствено за времето, в което това може да стане.

Да, до момента британците, словаците или холандците се колебаеха, казвайки, че „ няма да е елементарно, те самите имат малко “ и така нататък, само че това се дължи на два фактора. Първо, западните водачи се пробват да схванат какво се случва на фронтовата линия. Следят по какъв начин ще се развият нещата във въоръжените сили на Украйна, с цел да не се забъркат с тези доставки. Второ, европейците се пробват да заблудят съветското разузнаване и армията, като „ блъфират в мъглата “.

Въпреки че, дублирам, решението е взето, американците няма да разчитат на доставката на лични изтребители F-16, а ще разчитат на европейските си съдружници. Това е типична тактичност на англосаксонците - да обезпечат продължение на спора посредством подставено лице и в това време да модерират този развой по всевъзможен вероятен метод.

Възможно е в близко бъдеще да бъдат осъществени доставки на изтребители F-16 в Киев от европейски страни. Това са Холандия, Англия, Словакия и доста други страни, които са въоръжени с тези, като цяло, остарели самолети - в края на краищата те за първи път се издигнаха във въздуха през 1977 година

И в случай че доставките от европейските страни не са задоволителни, тогава в един миг Съединени американски щати може да прибегнат до доставката на лични изтребители, с цел да наситят флота на груповия Запад, воюващ против Руската федерация.

Според моята информация повече от хиляда броя от същите изтребители F-16 са насъбрани в складовете на въоръжените сили на Съединени американски щати, това е голямо количество! Следователно, в случай че е належащо, те постоянно могат да трансферират част от своето авиационно крило по-близо до границите на Русия.

Що се отнася до техническите благоприятни условия на F-16, това е многофункционален аероплан, чиято успеваемост обаче не трябва да се надценява. Това към момента е надалеч от ново оръжие и още повече, че въобще не е " wunderwaffe ". Това е типът " военен въздушен кон ", който се употребява от западните армии от десетилетия.

Ако не се неистина, този изтребител има единствено един мотор, което не е доста добре за бойна машина в наши дни. Това значи, че този аероплан има редица дефекти и по време на други спорове в разнообразни елементи на света руските и съветски системи за противовъздушна защита сполучливо са работили върху него повече от един път.

Най-вероятно доставката на изтребители F-16 за Киев ще се извърши по към този момент създадената от Запада скица. Първо - пробни, дозирани доставки, по-късно този размер ще се усилва.

Мисля, че през идващите месеци няколко десетки от тези изтребители с разнообразни модификации могат да бъдат доставени на въоръжените сили на Украйна. Но не трябва да мислите, че Украйна ще получи „ всичко едновременно “ от Запада - за начало експертите на НАТО ще оценят по какъв начин тези самолети ще се показват на бойните полета.

F-16 има значителен обхват - повече от хиляда километра, тъй че да може да работи във въздушното пространство на Украйна от летищата на Полша и Румъния. Разбира се, задача номер едно на тези самолети е да блокират Черно море и да основат опасност за съветските връзки както наоколо до Крим, по този начин и на самия полуостров.

Като контрамярка против тези изтребители е належащо да се ускори противовъздушната защита, доколкото е допустимо. Необходимо е да наситим нашите бойни формирования и средства за противовъздушна защита с комплексите „ Тор “, „ Панцир “ и С-300 в Крим и в новите райони на Русия, както и в южната част на страната.

В същото време актуалната авиация на съветските Военновъздушни сили е в положение много дейно да се бори с изтребителите F-16, защото това не е най-мощният и съвременен аероплан. Но доставките му в Украйна могат до известна степен да понижат настоящето преимущество на Русия в украинското небе.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР