Украйна очаква военна техника от САЩ.Съединените американски щати скоро ще

...
Украйна очаква военна техника от САЩ.Съединените американски щати скоро ще
Коментари Харесай

САЩ предоставят нови оръжия на Украйна

Украйна чака военна техника от Съединени американски щати.

" Съединените американски щати скоро ще разгласят даването на нови оръжия на Украйна, като част от различен пакет военна помощ ". Това е заявил на брифинг представителя на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър, представен от РБУ-Украйна.

Той е отказал да разяснява по какъвто и да е метод контранастъплението на въоръжените сили на Украйна, защото тази задача " би трябвало да бъде оставена на украинските военни “.

" Според нас Украйна има всичко належащо, с цел да организира това контранастъпление. Доставихме й голямо количество военна техника, както и нашите съдружници и сътрудници в Европа и по света. И ще продължим да го вършим, тъй че можете да очаквате нови известия за военна помощ през идващите дни “, е подчертал Милър.

Според него Съединените щати, дружно с други страни от НАТО, ще продължат " твърдо да стоят дружно " в поддръжка на украинската контранастъпление, пише focus-news.net.

РБК-Украйна напомня, че Съединени американски щати са един от главните съдружници на Украйна от началото на войната. Вашингтон постоянно афишира пакети от военна помощ за страната, които включват танкове Abrams, бойни машини на пехотата Bradley, системи за противовъздушна защита Patriot.

Един от последните пакети включва касетъчни муниции.

В същото време по-рано в медиите се появи информация, че САЩ ще разгласят нов пакет от военна помощ на 25 юли. Там ще бъдат включени бронетранспортьори Stryker. Общата стойност на всички оръжия в пакета е към 400 милиона $ (721.68 милиона лева).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР