Украйна очаква до 2 години да стане пълноправен член на

...
Украйна очаква до 2 години да стане пълноправен член на
Коментари Харесай

Украйна очаква до 2 години да стане член на ЕС


Украйна чака до 2 години да стане пълновръстен член на Европейски Съюз, съобщи министър председателят на страната Денис Шмигал. На 3 февруари Урсула фон дер Лайен и още 10 еврокомисари ще проведат среща в Киев.

Министър-председателят на Украйна Денис Шмигал чака страната му да стане член на в идващите две години. Украйна получи статут на дружно с Република Молдова.

Шмигал показа тези упования на фона на европейската среща, която ще се организира на 3 февруари в Киев. Украинската столица ще посрещне председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и още 10 еврокомисари.

Украйна ще получи първия транш заеми от Европейски Съюз

Този месец Украйна ще получи първото заплащане от 18-те милиарда заеми, които Европейският съюз утвърди. Това заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. е най-големият, който Европейски Съюз в миналото е предоставял на страна сътрудник. Според представител на Комисията първото заплащане по новата стратегия ще бъде в размер на 1,5 милиарда евро.

С финансовата помощ Европейски Съюз желае да даде опция на украинската страна да продължи да изплаща заплати и пенсии. Освен това би трябвало да се подсигурява действието на лечебни заведения, учебни заведения и приюти за лицата, които е трябвало наложително да изоставен домовете си. Парите ще бъдат употребявани и за възобновяване на. Това включва да вземем за пример електропроводи, водоснабдителни системи, както и пътища и мостове.

Фон дер Лайен: Възстановяването на Украйна би трябвало да е обвързвано с промени

Фон дер Лайен заяви, че разработваната интернационална дарителска платформа би трябвало да стартира да действа този месец. Тя ще помогне за координирането на другите типове поддръжка за Украйна и ще подсигурява, че с възобновяване на страната е обвързвано с провеждането на промени. " Защото това проправя пътя към Европейския съюз ", акцентира фон дер Лайен.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР