Украйна обвини Русия, че разпространява фалшива информация, след като Москва

...
Украйна обвини Русия, че разпространява фалшива информация, след като Москва
Коментари Харесай

Украйна отрече да е атакувала с дрон АЕЦ „Запорожие“

Украйна упрекна Русия, че популяризира " подправена " информация, откакто Москва съобщи, че украински дрон е блъснал АЕЦ „ Запорожие “, съобщи Агенция Франс Прес.


„ Русия ускорява акцията на провокации и фалшификации, откакто твърди, че украинските сили са атакували централата на 7 април “, съобщи ръководителят на украинския център за битка с дезинформацията лейтенант Андрий Коваленко.

„ Русия нападна централата с безпилотни самолети, преструвайки се, че опасността за централата и нуклеарната сигурност идва от Украйна ", сподели Коваленко.

Руската нуклеарна организация " Росатом " съобщи, че на 7 април е имало " серия от офанзиви ", като един дрон е блъснал столовата на обекта, ранявайки трима чиновници, един от които " тежко ".

Дроновете са блъснали също по този начин товарното пристанище и покрива на един от шестте реактора на обекта, оповестиха от там.

Международната организация за атомна сила (МААЕ), която има специалисти в централата, съобщи, че офанзивите са предизвикали " физическо влияние " върху един реактор и са довели до една жертва, само че нуклеарната сигурност не е била застрашена.

Росатом прикани западните страни и ръководителя на МААЕ Рафаел Гроси " изрично да осъдят опита за изостряне на обстановката към най-голямата атомна електроцентрала в Европа ".

Коваленко упрекна Русия, че " манипулира опасенията на МААЕ " и " се пробва да упрекна Украйна в нуклеарен тероризъм "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР