Украйна може да замени Русия като доставчик на газ за

...
Украйна може да замени Русия като доставчик на газ за
Коментари Харесай

Украйна да замени Русия като доставчик на газ за Европа, предлага украински кандидат-президент


Украйна може да размени Русия като снабдител на газ за Европа. Това е декларирал претендентът за президент и водач на украинската партия Основа и народен представител от Върховната рада Сергей Тарута.

„ Смятам, че във връзка с газовия въпрос Украйна може да престане да бъде проблем за Европа и да стане решение. Украйна може да усили добива на личен газ и да го доставя за Европа “, е написал той във Facebook, разясняват украински организации. Според мнението на депутата, Европейският съюз и Съединени американски щати се разминават в оценката си за плана „ Северн поток 2 “.

Европейски Съюз, счита Тарута, преглеждат „ Северен поток 2 “ от позиция на икономическия прагматизъм и полза, а Вашингтон – „ от позиция на сигурността, защото за него закупуването на газ от Русия значи придобиване на гориво от евентуален съперник “.

„ Можем да сменяем Русия на този пазар. И да станем мощен индивид на международния пазар на газ “, убеден е Тарута. Той и преди е твърдял, че Украйна разполага с колосални ресурси от газ, напомнят пък съветски организации, които към този момент наблюдават конкуренцията за президентските избори.

Президентските избори ще се проведат в Украйна на 31 март. 44 са претендентите, които претендират за поста президент. По последни данни от допитванията, отпред на рейтинга е шоумена Владимир Зеленский, а актуалният Петро Порошенко е на второ място. Рейтингът на Торута е много по-надолу.

Припомняме, че единствено седмица по-рано бе регистриран спад в добива на газ от украинската газодобивна компания.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР