Украйна, която през юни започна да купува петрол от Иран,

...
Украйна, която през юни започна да купува петрол от Иран,
Коментари Харесай

За два месеца Украйна е внесла петрол от Иран за близо 5,7 млн. долара

Украйна, която през юни стартира да купува нефт от Иран, към този момент е внесла суровина за близо 5,7 млн. $. Данните, оповестени през днешния ден, са на украинската Държавна фискална работа, съобщи ТАСС.

От юни стартира пазаруването на петролни първични материали от ирански предприятия. През юни на украинския пазар от Иран е постъпил нефт за 236 хиляди $, а през юли - за 5,442 млн. $, се показва в известие на ведомството.

Общо за седем месеца Украйна е внесла 508 105 тона петролни първични материали на стойност 213 млн. $, главно от Азербайджан и Казахстан.

През 2016 година в страната влязоха недопечен нефт и газов кондензат за 173,8 млн. $, което е 2,1 пъти повече по отношение на 2015 година Основните доставки бяха от Казахстан, а по-малки размери - от Румъния.

На територията на Украйна има шест огромни нефтопреработвателни завода (НПЗ) с обща мощ 50,3 млн. тона недопечен нефт годишно от първична преправка. Тъй като страна зависи на 85% от вноса на петролни артикули, работи единствено едно дружество - Кременчугският НПЗ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР