Украйна издирва свои граждани, участвали в организирането и произвеждането на

...
Украйна издирва свои граждани, участвали в организирането и произвеждането на
Коментари Харесай

Украйна издирва свои граждани, участвали в организирането на проруските референдуми

Украйна търси свои жители, взели участие в организирането и произвеждането на проруските " референдуми " в окупираните от съветските войски четири области на страната, излиза наяве от изказване, оповестено на интернет страницата на украинското министерство на външните работи.

Херсонска, Запорожка, Луганска и Донецка област са избрани в текста като " краткотрайно окупирани украински територии ".

В изказването на украинското външно министерство също по този начин се показва: " Както в тази ситуация с Крим, Луганска, Донецка, Запорожка и Херсонска област остават суверенни територии на Украйна. Украйна има цялостното право да възвърне своята териториална целокупност с военни и дипломатически способи и ще продължи да освобождава краткотрайно окупираните територии. "

Дипломатическото ведомство в Киев за следващ път приканва " съответните страни да си създадат заключения за същинските планове на Русия и да усилят поддръжката си за Украйна в противодействието на съветската експанзия, а не да прикриват бездействието си със устрема да играят ролята на миротворци, от каквито Русия не се нуждае ".

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР