Украйна и Западът успяха да предотвратят ескалация от страна на

...
Украйна и Западът успяха да предотвратят ескалация от страна на
Коментари Харесай

Украйна: Успяхме да предотвратим ескалация от страна на Русия

Украйна и Западът съумяха да предотвратят ескалация от страна на Русия, съобщи през днешния ден украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба, представен от Франс прес. Агенцията отбелязва, че това е станало малко откакто бе обявено, че стартира евакуиране на съветски войски от региона на границата с Украйна.

" Заедно с сътрудниците ни успяхме да възпрепятстваме всяка нова ескалация от страна на Русия ", сподели украинският външен министър.

По думите му обаче към момента е прекомерно рано да се установи същинско понижаване на напрежението в рецесията, разтърсваща Европа от края на 2021 година

" Ситуацията остава напрегната, само че под надзор ", регистрира Кулеба ден след посещаване в Киев на немския канцлер Олаф Шолц, който през днешния ден дойде в Москва.

След седмици на напрежение Русия съобщи тази заран, че стартира да изтегля някои военни подразделения, ситуирани покрай границата с Украйна, назад в гарнизоните им.

Западът се опасява от съветска инвазия в Украйна. Русия постоянно е отричала да има сходни планове, само че упорства да получи гаранции за своята сигурност, в това число заричане, че Украйна в никакъв случай няма да стане член на НАТО, отбелязва Агенция Франс Прес.

Западът отхвърли това искане, само че предложи в подмяна договаряния по други тематики като контрола над оръжията, взаимни визити за оглед на инфраструктурни обекти и полемики по съветските паники в региона на сигурността.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР