Украйна и Русия си размениха обвинения за ракетни удари срещу

...
Украйна и Русия си размениха обвинения за ракетни удари срещу
Коментари Харесай

Нови ракетни удари срещу цивилни в Южна Украйна, които Русия отново отрича

Украйна и Русия си размениха обвинявания за ракетни удари против цивилни жители в южните и източните елементи на Украйна, оповестява " Ройтерс ".

Украинските военни споделят, че през последните 24 часа силите на Москва са направили десетки ракетни офанзиви и въздушни удари по военни и цивилен цели, в това число против 35 обитаеми места. Те показват, че са употребявани и безпилотни самолети, с цел да се нападна центъра на южния град Одеса. Към момента не се оповестява за жертви.

От своя страна, Русия отхвърля да е нанасяла удари по цивилни жители. Държавна осведомителна организация РИА оповестява, че украинските сили са бомбардирали хотел в град Херсон, който беше окупиран още в първите дни на нашествието. При нападението са починали двама души. " Ройтерс " не можа да ревизира без значение изказванията на двете страни.

Обвинения за обстрел имаше и по отношение на дейностите в региона Запорожие. Областният шеф Олександър Старух написа в обществената мрежа Telegram, че съветските сили са нанесли " масиран ракетен удар " по района с към 10 самолета. При ударените са ранени минимум трима души.

Военните дейности сред двете страни в спора не престават и в Донецка област. Според губернатора Павло Кириленко в петък след набези против региона са били убити двама цивилни жители, а трима са били ранени. Съобщава се още, че съветските сили са обстрелвали селища наоколо до границата. В Купянск от обстрел са ранени петима души, в това число две деца на 10 и 17 години.

Според нов отчет на Министерството на защитата на Англия, силите на Москва евентуално се пробват да нападат язовири в Украйна, с цел да наводнят военните контролно-пропускателни пунктове. В отчета се споделя, че е малко евентуално сходни удари да са предизвикали обилни разстройства за украинските военни интервенции, защото има доста разстояние сред атакуваните язовири и бойното поле.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР