Украйна и Нидерландия подписаха споразумение за сигурност, което ще осигури

...
Украйна и Нидерландия подписаха споразумение за сигурност, което ще осигури
Коментари Харесай

Нидерландия и Украйна подписаха споразумение за сигурност

Украйна и Нидерландия подписаха съглашение за сигурност, което ще обезпечи на Киев военна помощ в размер на 2 милиарда евро през тази година, заяви президентът Володимир Зеленски, съобщи Агенция Франс Прес.


През последните три месеца Киев се сблъска със мощен напън на фронтовата линия и прикани западните съдружници да изпратят повече помощ, защото се бори с дефицита на муниции.

Споразумението беше реализирано по време на среща сред Зеленски и нидерландския министър-председател Марк Рюте в Харков, втория по величина град в Украйна, който постоянно е цел на съветски офанзиви.

" Днес с Марк Рюте подписахме двустранно съглашение за сигурност сред Украйна и Нидерландия ", съобщи Зеленски в обява в обществените медии.

" Документът планува 2 милиарда евро военна помощ от Нидерландия през тази година, както и по-нататъшна помощ за защита през идващите 10 години ", сподели той.

Миналия месец Украйна предизвести, че е получила по-малко от една трета от един милион артилерийски снаряда, които Европейският съюз е заречен да достави, и се бори да удържи защитата си.

През февруари тя изтегли силите си от източния град Авдийвка на фона на компликации с обезпечаването на муниции, като по този метод Москва получи първата си огромна териториална облага от повече от година насам. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР