Украйна хвърли светлина върху ликвидирането на "елитните" отряди на чеченския

...
Украйна хвърли светлина върху ликвидирането на "елитните" отряди на чеченския
Коментари Харесай

Искаха да убият Зеленски: Украйна ликвидира елитните чеченци на Кадиров

Украйна хвърли светлина върху ликвидирането на "елитните " отряди на чеченския президент Рамзан Кадиров, натоварени със задачата да убият украинския президент Владимир Зеленски. Чеченците са станали жертва на украински сили. Това разкрива секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов.
"Добре знаем за специфичната интервенция, която трябваше да бъде осъществена непосредствено от Кадировците за унищожаване на нашия президент ", споделя Данилов, представен от украинската държавна организация УНИАН. Всеки боец в чеченските сили е получил тесте карти със фотоси на висши украински политици и военни, които Кремъл е заповядал да бъдат отстранени. Може би най-любопитното е, че чеченските спецчасти са били премахнати с помощта на информация от... ФСБ – националната работа за сигурност на Русия, която е правоприемник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). "Получихме информация от представители на ФСБ, които през днешния ден не желаят да вземат участие в тази кървава война. Това, мога да кажа, унищожи самата елитна група на Кадиров, която пристигна тук точно с цел да отстрани нашия президент ", споделя Данилов.
По думите му отрядът на Кадиров е бил разграничен на две групи. "Наблюдавахме ги. Една група беше прикрита в Гостомел, друга група е, по този начин да се каже, под обстрел ", показва Данилов. Към момента на издание на този материал, в Telegram канала на Кадиров няма известия от 2 март. Има няколко от 1 март, като нито едно не касае бойците - има апели към украинците да се предадат и да не слушат "националистите ", визирайки така наречен Азовски полк. В неделя, 27 февруари се появиха информации, че украински войски са унищожили чеченски отряд дружно с командира им Магомед Тушаев покрай основното летище Гостомел, северно от Киев. Аеропортът стана сцена на тежки сражения през уикенда и беше превземан на няколко пъти от съветските и украинските военни елементи. "Магомед Тушаев, един от висшите военачалници на Рамзан Кадиров, беше погубен в пердах в Гостомел. Съобщава се, че украинската елитна група Алфа се бие с чеченците на летището ", съобщи Иля Пономаренко, боен кореспондент на The Kyiv Independent.


По-късно в неделя, явно разгневен от претърпяното проваляне, чеченският водач Рамзан Кадиров прикани за пълномащабна интервенция от всички направления и във всички територии на Украйна. Той стигна още по-далеч, наричайки тактиката, определена за офанзивата в Украйна, "твърде мудна ". "Губи се прекалено много време. Необходима е цялостна съгласуваност и уверено нахлуване ", прикани чеченският водач.
Кадиров призна за едвам няколко чеченски жертви, които съгласно него "избрали да станат герои ". "Да, те убиват по време на война и това беше техният избор на специалност ", акцентира той в Telegram. По думите му елитните чеченски бойци "са имали заповед да минимизират загубите измежду цивилното население на Украйна ".
Украинците очевидно са подготвили изключително "топло посрещане " на чеченците. Появи се видеоклип, в който крайнодесни бойци от батальона "Азов " мажат патроните си, предопределени за чеченските бойци, със свинска мехлем. "Скъпи братя мюсюлмани. В нашата страна няма да отидете в парадайса. Няма да бъдете позволени в парадайса. Върнете се у дома, апелирам. Тук ще срещнете неприятности. Благодаря за вниманието, довиждане ", предизвестява маскиран войник на "Азов ". Кадиров и бойците му са съществени герои на съветската агитация и се употребяват интензивно като психическо оръжие за заплашване в Telegram, разяснява изданието Foreign Policy. А известните като "чеченските батальон " "Восток " и "Запад " също влизат в приложимост в пропагандата за психически напън, тъй като това са бойци на Спецназ, само че най-вече чеченци. Те се образуват по време на Втората чеченска война, като ядрото на "Восток " е от някогашни чеченски националисти, воювали първо против Русия. Руската войска ги за гнет над локалното население във войните в Сирия и Грузия. Известно е, че чеченците са употребявани от Кремъл за всевъзможни "мокри поръчки ". Свързват ги с убийства на изтъкнати съветски опозиционери като журналистката Анна Политковская и политика Борис Немцов./actualno.com
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР