Украйна е заловила толкова много оръжия, че Русия се „състезава със западните страни“ да я снабди с оръжие, казва украински полковник

...
Украйна е върнала огромен набор от руско военно оборудване и
Коментари Харесай

Украйна е върнала огромен набор от руско военно оборудване и го използва.

Това включва 800 единици артилерия, танкове и други превозни средства, съобщи Deutsche Welle.

Но експертите казаха, че има граници за това колко добре Украйна може да използва оборудването.

< p>Украйна връща стотици единици военно оборудване, пленено от Русия, обратно на нахлуващите сили, според нов доклад.

Украйна е прибрала повече от 800 руски артилерийски системи, бронирани превозни средства и други оръжия от началото на войната, включително 300 танка, според Deutsche Welle.

Те след това са били ремонтирани, където е необходимо, изследвани за важна военнотехническа информация и често връщани на бойното поле - за да бъдат посочени директно обратно при бившите им собственици, каза изданието.

Сред заловените оръжия са ценените от Русия модернизирани танкове Т-72, ​​каза той, докато много артикули, включително системи за изстрелване на ракети Град, са попаднали в украински ръце през миналата зашеметяващата контраофанзива през есента в северната и източната част на страната, казаха източници на изданието.

„Русия се състезава със западните страни да доставя оръжие на Украйна“, каза полковник Александър Саруба пред Deutsche Welle.

< p>Според германското издание Салуба работи за украинския военен център, който получава и анализира пленено оръжие.

Украйна използва пленено оръжие и броня от началото на войната - през март 2022 г. обяви, че е уловил 24 ракети Uragan и ги е насочил обратно към врага.

Според Дойче веле уловената технология е полезна и по друг начин.

Проучването им дава информация за откъде Русия получава своите високотехнологични части, което може да ръководи бъдещи санкции.

Но има значителни ограничения на бойното поле за полезността на някои модерни съоръжения, взети от руски ръце, каза руският военен анализатор Майкъл Кофман в Март.

Въпреки постоянната работа на украинските сервизи, някои заловени превозни средства използват модерни части, които не са произведени в Украйна, която все още разчита до голяма степен на танкове от съветската епоха.

Украинците „нямайте частите, които поддържат много от тях в движение“, каза Кофман на събитие на Carnegie Endowment, добавяйки: „Така че на хартия може да заснемете много превозни средства, но нямате двигатели, нямате трансмисии, нямате частите, за да ги поддържате."

Танковете също получават непропорционално голямо внимание в сравнение с другите нужди на Украйна от артилерия и боеприпаси, каза Кофман.

През юли високопоставеният генерал на Украйна Валери Залужни каза пред The ​​Washington Post, че километри минни полета пречат на напредването на танковете по време на изтощителната контранастъпление на страната.

Това причини загубата на значителна част от превозните средства, доставени от Запада, които Украйна е разположила, което е довело до промяна в тактиката, според множество доклади.

Украйна трябваше да прибегне до унищожаване на руските сили зад фронтовата линия с артилерия и след това старателно проследяване крак, вместо да води атаката с танкове, се казва в докладите.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР