Украйна е попълнила въпросник, който ще представлява отправна точка за

...
Украйна е попълнила въпросник, който ще представлява отправна точка за
Коментари Харесай

Reuters: Украйна е попълнила въпросника за членство в ЕС

Украйна е попълнила въпросник, който ще съставлява насочна точка за Европейския съюз да вземе решение за участие на Киев, заяви Игор Жовква, заместник-ръководител на кабинета на президента Владимир Зеленски, представен от Reuters .

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен връчи въпросника на Зеленски по време на визитата си в Киев на 8 април, обещавайки по-бърз старт на кандидатурата на Украйна да стане член на Европейски Съюз след нахлуването на Русия в страната.

„ Днес мога да кажа, че документът е приключен от украинската страна “, съобщи Жовква пред украинската социална телевизия в неделя вечерта.

Европейската комисия ще би трябвало да издаде рекомендация за сходството на Украйна с нужните критерии за участие, добави той. “Очакваме рекомендацията... да бъде позитивна и тогава топката ще бъде в полето на страните-членки на Европейски Съюз ”.

Жовква добави, че Украйна чака да придобие статут на страна кандидатка за участие в Европейски Съюз през юни по време на планувано съвещание на Европейския съвет на 23-24 юни.

" След това ще би трябвало да стартираме договаряния за присъединение. И откакто проведем тези договаряния, към този момент можем да приказваме за пълноправно участие на Украйна в Европейски Съюз ", изясни още Жовква.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР