Украйна е договорила десетки споразумения за съвместно производство или обмен

...
Украйна е договорила десетки споразумения за съвместно производство или обмен
Коментари Харесай

Украйна привлича оръжейни гиганти за съвместно производство

Украйна е договорила десетки съглашения за взаимно произвеждане или продан на технологии със западни сътрудници, заяви през днешния ден Киев, което става на фона на стремежите на страната да понижи зависимостта си от военните доставки от Запада и да подтиква вътрешното произвеждане, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12221
Усилията за увеличение на вътрешното произвеждане са от огромно значение, защото бъдещето на огромната военна помощ от Съединени американски щати и Европейски Съюз наподобява все по-несигурно, а запасите на западните страни са все по-изчерпани, показва Ройтерс.

" Имаме десетки нови контракти сред компании за взаимно произвеждане или продан на технологии ", съобщи министърът на защитата на Украйна Рустем Умеров в обява във Facebook.

Той се аргументира с резултатите от извършен в Киев интернационален конгрес на отбранителната промишленост с присъединяване на повече от 250 западни оръжейни производители, последван от взаимна украинско-американска отбранителна конференция във Вашингтон през декември.

" Подписахме меморандум със Съединените щати за взаимно произвеждане и продан на механически данни ", сподели Умеров.

Тази седмица Киев беше хазаин на друга конференция с най-големите английски производители в региона на защитата, в това число Бабкок интернешънъл груп (Babcock International Group) и БАЕ Систъмс (BAE Systems), заяви в Телеграм държавният производител на оръжие " Укроборонпром ".

Украйна търси повече съглашения, сходни на нейното дружество с немския производител на оръжие " Райнметал " за обслужване и ремонт на западни оръжия, както и съглашение с две американски компании за взаимно произвеждане на жизненоважните 155-милиметрови артилерийски снаряди.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР