Украйна би искала Швейцария да представлява нейните интереси в Русия,

...
Украйна би искала Швейцария да представлява нейните интереси в Русия,
Коментари Харесай

Украйна иска Швейцария да представлява интересите ѝ в Русия

Украйна би желала Швейцария да съставлява нейните ползи в Русия, само че Москва би трябвало да даде утвърждението си, с цел да влезе в действие едно такова съглашение, заяви през днешния ден швейцарското министерство на външните работи, представено от Франс прес. В началото на съветската атака в Украйна Швейцария предложи своето ходатайство на двете страни, сподели за Агенция Франс Прес през май швейцарското външно министерство. Киев е приел това предложение, съобщи.

" Украйна желае Швейцария да поеме пълномощията на страна настойничка, представляваща ползите ѝ в Русия. Преговорите по тази тематика завършиха ", сподели Агенция Франс Прес външното министерство, потвърждавайки информация, оповестена от швейцарския в. " Люцернер Цайтунг ". За да влязат в действие пълномощията на страна настойничка обаче Русия би трябвало да даде единодушието си.

Москва обаче счита, че Швейцария към този момент не е неутрална страна, откогато тя се включи европейски наказания, наложени против Русия поради нашествието ѝ в Украйна. От пресслужбата на съветското посолство в страната разясниха пред организация ТАСС, че Швейцария е изразила подготвеност да съставлява Украйна, като обявиха, че " не са имали никакъв контакт с формалните управляващи в Конфедерацията по този въпрос ". Оттам подсетиха също, че още на 5 март " Швейцария е била включена в листата с вражески страни, дружно със страните членки на Европейски Съюз и някои други страни. " В този подтекст от наша позиция тудно би могло да се приказва за каквото и да боли ходатайство на Берн във връзка с Украйна ", добави посолството.

В случаите, когато две страни пресечен напълно или отчасти своите връзки, Швейцария нормално предлага да извършва някои дипломатически или консулски услуги, като се базира на своя неутралитет. Представляването на ползите на дадени страни от страна покровителска дава опция на тези страни да продължат да поддържат минимални връзки и подсигурява консулската отбрана на жителите на всяка от тях на територията на другата.

Ролята на медиатор Швейцария поема за първи път през 19-ти век, когато тя съставлява във Франция ползите на Кралство Бавария и Великото херцогство Баден по време на Френско-пруската война от 1870-1871 година Дейността на Швейцария като страна, представляваща ползите на страни в спор, доближава своя разцвет през Втората международна война, когато извършва тази роля за цели 35 страни. Алпийската страна през днешния ден съставлява по-малко от 10 страни.

Швейцария съставлява съветските ползи в Грузия и грузинските ползи в Русия от 2009 година Тя също по този начин е представител на Иран в Египет още от 1979 година и в Канада от 2019 година Още по времето на заложническата рецесия в Техеран през 1980 година страната съставлява ползите на Съединени американски щати там. Освен това тя съставлява ползите на Иран в Саудитска Арабия и назад след подписаното съглашение за това през 2017 г.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР