Украинци, които живеят в България, са разтревожени за близките си

...
Украинци, които живеят в България, са разтревожени за близките си
Коментари Харесай

Българи тръгват за Украйна, за да приберат децата си

Украинци, които живеят в България, са разтревожени за околните си в родината

Украинци, които живеят в България, са разтревожени за околните си в родината. Таисия Георгиева живее в Русе. Днес потегля за Украйна, с цел да прибере децата и майка си, споделя тя пред кореспондента на NOVA Наталия Йорданова.

Георги и Таисия се събудили доста рано тази заран с предусещане за нещо неприятно.

" Като че ли имахме някакво предусещане. Събудихме се в 4 часа. Жена ми стартира незабавно да чете последните новини”, споделя Георги Георгиев.

Таисия е оставила най-близките си в Украйна, в Черновци живеят двете ѝ деца и майка й, мъчно се свързва с тях, връзките били затруднени

" Връзката стартира да пропада. Започнаха да заглушават, интернет към този момент работи”, споделя Таисия Георгиева.

В Черновци, Днепропетровск, Харков и други градове бензиностанции не работели, по пътищата имало тапи, пред банкоматите имало огромни опашки, споделя Георги, който държи връзка със свои другари в Украйна и търси метод да тръгне за там, да прибере фамилията на брачната половинка си.

" Засега граничните пунктове работят. Затворено е въздушното пространство, рейсове, всичко е спряно. Ако се сътвори някаква бежанска вълна, дано българите да знаят -войната пристигна в моя дом, тя може да пристигна и във вашия”, сподели Георги Георгиев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР