Украинското вътрешно разузнаване (СБУ) пое отговорност за саботажна операция, която

...
Украинското вътрешно разузнаване (СБУ) пое отговорност за саботажна операция, която
Коментари Харесай

Украйна си призна за миналогодишната атака срещу Кримския мост

Украинското вътрешно разузнаване (СБУ) пое отговорност за саботажна интервенция, която нанесе съществени вреди на съветския Керченски мост, който свързва окупирания Крим с Русия, предава Ройтерс.

Васил Малюк, ръководителят на Службата за сигурност на Украйна (SBU), заяви, че неговата организация стои зад офанзивата, давайки коментар по малкия екран, до момента в който представяше възпоменателна пощенска марка, отбелязваща интервенциите на специфичните сили по време на войната.

" Имаше доста разнообразни интервенции, специфични интервенции. За някои от тях ще можем да приказваме обществено и на глас след успеха, за други въобще няма да приказваме ", сподели Малюк.

" Това е едно от нашите дейности, а точно разрушаването на Кримския мост на 8 октомври предходната година.

Мостът беше тежко развален през октомври при мощна детонация, като съветски публични лица споделиха, че детонацията е породена от камион, който се е взривил, до момента в който е пресичал моста, убивайки трима души.

Този месец мостът беше ударен от нова офанзива, само че Малюк не загатна кой стои зад нея.

19-километровият Кримски мост над Керченския проток е единствената директна връзка сред транспортната мрежа на Русия и Кримския полуостров, който Москва анексира от Украйна и окупира през 2014 година

Мостът беше водещ план за съветския президент Владимир Путин, който го отвори за придвижване през 2018 година.

Той послужи като основен маршрут за доставяне на съветските сили, откакто Москва нахлу в Украйна на 24 февруари 2022 година, изпращайки сили от Крим да завладяват елементи от Херсонската и Запорожката област на Южна Украйна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР