Украинското външно министерство извика полския посланик в Киев във връзка

...
Украинското външно министерство извика полския посланик в Киев във връзка
Коментари Харесай

Украинското Външно привика посланика на Полша заради неприемливи изказвания на висш дипломат

Украинското външно министерство извика полския дипломат в Киев по отношение на " неприемливи изявления " на Марчин Пшидач, началник на Бюрото за интернационална политика в кабинета на президента Анджей Дуда, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" На срещата беше очебийно, че изявленията за " неблагодарно отношение " на украинците към помощта на Полша са погрешни и неприемливи ", съобщи представителят на украинското външно ведомство Олег Николенко.

Полски медии оповестиха, че през вчерашния ден Пшидач е приказвал за вероятно удължение на възбраната за импорт на украински селскостопански артикули и е призовал Киев да покаже, че прави оценка поддръжката, оказана му от Полша в хода на войната с Русия.

" Сега най-важно е да защитим интереса на полските фермери ", декларирал Пшидач. " Мисля, че би било от изгода за Киев да стартира да прави оценка ролята, която Полша изигра за отбраната на украинските ползи през последните месеци и години ", допълнил той.

Пет централноевропейски страни, измежду които и Полша, желаят Европейски Съюз да удължи възбраната за импорт на селскостопанска продукция от Украйна до края на годината, отбелязва Ройтерс. Въпросната мярка изтича на 15 септември.

Миналия месец полският министър председател Матеуш Моравецки сподели, че Варшава няма да позволи вноса на украински селскостопански артикули след тази дата, без значение от това какво ще реши Брюксел.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР