Украинското ръководство демонстрира готовност да се намеси в ситуацията в

...
Украинското ръководство демонстрира готовност да се намеси в ситуацията в
Коментари Харесай

Москва очаква Киев да се намеси със сила в Приднестровието

Украинското управление показва подготвеност да се намеси в обстановката в Приднестровието, в това число със мощ. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС.

По негови думи украинските ръководещи играят извънредно отрицателна, подривна роля, ясно заставайки на страната на Кишинев в нарушаване на статута на медиатор във формата " 5+2 ".

Властите в Киев поддържат неговата войнствена, разрушителна политика по отношение на Приднестровието, копаят отбранителни уреди, укрепления сред Украйна и Приднестровието и показват по всевъзможен метод готовността си да се намесят в този развой, в това число със мощ ", акцентира съветският първи посланик.

По негови думи молдовският президент Мая Санду води безусловно антируска и антиприднестровска политика.

Той подсети, че Русия носи цялостната отговорност за сигурността на Приднестровието в цялостно сходство с мандата на своите войски и е длъжна да пази близо 250 000 руснаци, които живеят там.
 Додон: Украйна може да нападне Приднестровието със единодушието на Молдова
Додон: Украйна може да нападне Приднестровието със единодушието на Молдова

Бившият молдовски президент се надява на мъдрост от Мая Санду, с цел да предотврати война в страната

ТАСС напомня, че съветските миротворци бяха въведени в региона на военните дейности на 29 юли 1992 година в сходство със Споразумението за правилата на спокойно споразумяване на въоръжения спор в Приднестровския район на Република Молдова, подписано на 21 юли 1992 година от президентите на Русия и Молдова в наличието на водача на Приднестровието. В момента те поддържат мира в зоната за сигурност на Днестър, дружно със Сините каски на Молдова, Приднестровието и група военни наблюдаващи от Украйна.

На 9 март Министерството на държавната сигурност на Приднестровието съобщи, че е била ориентирана към висши чиновници на републиката и делегация на ОССЕ, която посети източния бряг на Днепър. Организаторите на нападението са заговорничели да взривят кола бомба в центъра на Тираспол - столицата на Приднестровието.
 Лидерът на Приднестровието успокоява, че опасност няма
Лидерът на Приднестровието успокоява, че опасност няма

Ситуацията в непризнатата република обаче остава напрегната

Длъжностни лица оповестиха, че и единият от тях към този момент е дал показания.

Президентът на Приднестровието Вадим Красноселски съобщи, че саботажът е бил квалифициран от Службата за сигурност на Украйна.

През февруари Русия още веднъж упрекна Украйна, че възнамерява да нахлуе в Приднестровието, като провежда - изказване, което Киев отхвърли. Молдова също отхвърли сходна опция.

Москва преглежда като нахлуване против себе си всевъзможни, ситуирани в Приднестровието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР