„Украинското правителство сега получава модерни оръжия от много страни като

...
„Украинското правителство сега получава модерни оръжия от много страни като
Коментари Харесай

Кирил Петков: Военната подкрепа за Украйна у нас се превърна в политическа дъвка. Не вярвам БСП да напусне коалицията

„ Украинското държавно управление в този момент получава съвременни оръжия от доста страни като военна помощ. България не е с най-голямата и мощна войска на света. Това, което можем обаче е да поправяме съветска техника. Реално множеството оръжейни фабрики в Украйна са унищожени. Украинският президент Володимир Зеленски ме помоли за нещо напълно съответно – ремонт на съветските им машини. Това е точната формулировка на военно-техническа помощ – да бъде изпращана всякаква военна техника, от която Украйна има потребност. В това число влиза оръжие и боеприпаси “, изясни той.

Що се отнася до опцията за овакантяване на обединението от страна на Българска социалистическа партия, Петков разяснява: „ Всички сътрудници осъзнават, че сега, в средата на война, да пуснем това държавно управление да падне, е доста безконтролно. Не имам вяра, че ще го създадат “.

Министър-председателят отхвърли да разяснява последните думи на президента Румен Радев, само че попита: „ Да се уповем на тезата, че в случай че си мълчим, наведем се, притаим мирис, чакаме бурята да отмине и не се включим в общата мощна рецензия към Русия и подпомагането на Украйна ли? “.

„ За да мине по-бързо войната в Украйна, дайте да не оказваме помощ, да има Буча, да се случват кланета, Украйна бързо да бъде завладяна, след това евентуално да бъде завладяна и Молдова, Русия да се опре в границата с Румъния и Путин, който изпрати три ракети в Украйна и аз ги видях с очите си, да ни застане на границата, а ние да се усещаме в сигурност, спокойни. Това е безумство! Не мисля, че в словото си през днешния ден президентът имаше поради нас. Той доста добре ни познава и знае, че ние постоянно сме защитавали българския интерес, който в тази ситуация беше доста явен “, добави Кирил Петков.

Очаквайте детайлности!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР