Украинското правителство предупреждава западните съюзници, че очаква засилени руски атаки

...
Украинското правителство предупреждава западните съюзници, че очаква засилени руски атаки
Коментари Харесай

Киев тревожен - заговори за сценарий, който може да превърне милиони украинци в бежанци

Украинското държавно управление предизвестява западните съдружници, че чака засилени съветски офанзиви против енергийната инфраструктура през идващите дни и че Киев няма задоволително аварийни елементи, с цел да възвърне подаването на топлота и сила, в случай че това се случи, съгласно двама чиновници на Конгреса и един западен чиновник, осведомен от разузнаването на Съединени американски щати, написа вестник Politico, представен от " Фокус ".

През последните дни украински публични лица желаеха от своите американски сътрудници и повече от половин дузина европейски страни помощ, с цел да се приготвят за нескончаем интервал с лимитирано електричество и газ – сюжет, който Киев чака да усложни боевете на място и да трансформира милиони в бежанци, признават чиновниците и консултант на украинското държавно управление.

Украйна се нуждае от основни съставни елементи като генератори, тръби и клапани, с цел да ремонтира своята инфраструктура. В момента Киев се пробва да поправи развалената инфраструктура, само че там се притесняват, че продължаващите офанзиви от Русия могат да създадат съвсем невероятно възобновяване на оборудванията, съгласно почитан американски чиновник, осведомен с проблемите пред украинското държавно управление.

Новите предизвестия, предадени на законодателите тази седмица посредством класифицирани разследващи отчети, идват в миг, когато Русия изстрелва непрекъснати ракетни баражи против Украйна, ориентирани против енергийната инфраструктура. Това се случва и на фона на съветското евакуиране от териториите на десния бряг на река Днепър в Херсонска област.

Предупрежденията от Киев през последната седмица акцентират равнището на безпокойствие измежду висшите украински чиновници по отношение на идните зимни месеци и евентуалните последствия от непрекъснати удари по инфраструктурите, написа Politico. Един обезсърчителен енергиен бранш може да има смъртоносни последствия, споделят украински чиновници. В последните диалози те прибавиха, че това може да спре производството на храни и транспортните интервенции - сериозни услуги, нужни за подкрепяне на военните интервенции.

" Това е един от най-критичните въпроси, които обсъждаме с американците и европейците сега “, сподели съветникът на украинското държавно управление, добавяйки, че някои украинци към този момент са избягали от страната от боязън, че енергийната рецесия единствено ще се утежни. " Зимата ще бъде в действителност тежка. “

Говорител на Съвета за национална сигурност не отговори незабавно на искане за коментар.

През последните няколко месеца съветски офанзиви удариха голям брой украински енергийни съоръжения, оставяйки жителите с дребен достъп до вода и електричество. Мащабна офанзива от Русия през октомври остави милиони семейства без електричество. Украински публични лица споделиха, че към 30 % от електроцентралите в страната са били унищожени вследствие на офанзивите.

Милиони украинци от седмици работят с малко или никакво електричество. По-рано този месец украинските управляващи споделиха, че ще вкарат непрекъснати спирания в някои елементи на страната, с цел да стабилизират мрежата преди зимата.

Американски чиновници са пресметнали, че обстановката на място в Украйна може да стане по-опасна, защото Русия продължава да губи позиции.

Съединени американски щати от години се ангажират с Украйна посредством Министерството на енергетиката, с цел да дават техническа експертиза за производството, съхранението и превозването на сила в страната, изключително през зимните месеци.

Висши републиканци в Конгреса, които евентуално ще управляват Камарата през идната година, предложиха Съединени американски щати да преоценят помощта си Украйна. Някои депутати от Републиканската партия показаха, че по този начин нареченият " компромис “ може да включва продължение на военната помощ, само че понижаване на икономическата помощ.

Демократите показаха угриженост по отношение на вероятните съкращения на икономическата помощ, потвърждавайки, че това може да понижи способността на Украйна да възвърне инфраструктурата си и да върне електропреносните мрежи към живот. Законодателите, осведомени за обстановката, споделиха, че Путин измества задачите си към политическо и икономическо заличаване на Украйна поради неуспехите на армията му на бойното поле.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР