Украинското правителство е приело решение за нов механизъм за проверка

...
Украинското правителство е приело решение за нов механизъм за проверка
Коментари Харесай

Украйна въвежда нов механизъм за износ на зърно за съседните й държави от ЕС

Украинското държавно управление е приело решение за нов механизъм за инспекция и утвърждение на износа на селскостопански артикули за България, Румъния, Унгария, Полша и Словакия. Съответното разгласи министър-председателят на Украйна Денис Шмихал в канала си в Telegram, предава РБК-Украйна.

В известието си Шмихал напомня, че Украйна е показала своя проект за решение на зърнената рецесия, който бе подсилен от Европейската комисия. Той включва механизъм за инспекция и разрешаване на четири типа аграрни артикули.

Според ръководителя на кабинета в Киев на 28 септември е планувано съвещание на координационната платформа по въпросите на износа и преноса, на което ще се завършват предложенията.

По думите му четири страни са работили по украинския проект, изразили са своите градивни мнения и оферти и са подготвени за по-нататъшно разискване. И единствено една страна е срещу. Няма разумно и икономическо пояснение за това, добави министър председателят на Украйна.

" Днес подписваме декрет за въвеждане на механизъм за инспекция и съгласуваност на четири групи украински селскостопански експорт за пет прилежащи страни. Вече приготвяме документи за сключване с Румъния и България. Тези страни не са нарушили комерсиалните правила на Европейския съюза и Споразумението за асоцииране и не вкараха едностранни ограничавания “, акцентира той.

Шмихал добави, че Украйна е признателна на всички свои съседи, които са отворени към компромис и увери, че Киев е подготвен за разговор.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР