Украинският заместник-министър на отбраната Анна Маляр съобщи за група руски

...
Украинският заместник-министър на отбраната Анна Маляр съобщи за група руски
Коментари Харесай

Руски диверсанти нахлуват в Киев. Водят се боеве

Украинският заместник-министър на защитата Анна Маляр заяви за група съветски бойци нахлули в Киев. Руските военни елементи с бърза скорост се движат към центъра на Киев от Облон.

Войниците завзели бронирани машини на украинската войска и с тях се предвижвали към центъра на град.

В същото време Министерството на защитата на Украйна предизвести жителите на Киев за разполагането на съветски диверсанти в региона на Оболон. Това се споделя в известието на ведомството във Facebook.

Жителите на града бяха помолени да подготвят запалителни смеси, с цел да ги обезвреждат, в случай че бъде открит зложелател.



„ На Оболон има вражеска ДРГ. Молим жителите да оповестяват за придвижването на техниката! Правете коктейли Молотов, неутрализирайте окупатора! Цивилни - внимавайте! Не напускайте домовете “, написа Министерството на защитата.

По-рано през днешния ден журналистът Виталий Глагола заяви за опит за десант на съветски сили в киевския квартал " Мински масив ". На споделени видеа в мрежата се чува канонада и престрелка. Водят се борби, оповестява осведомителния канал УНИАН.



Междувременно в украинската столица е оповестена въздушна паника, като на жителите се предлага да потърсят бомбоубежище. Няколко от станциите на метрото обаче към този момент не се употребяват.

Ожесточените борби за летище Гостумел не престават. Като в обществените мрежи се споделят фрагменти на колони с бойна техника.

Украинските войски оповестиха, че се бият с съветски бронирани елементи тази заран на две места - Димер и Иванков, надлежно на 45 и 80 км северозападно от столицата Киев.

Украинските сили оповестяват, че са спрели настъплението на " превъзхождащите противников сили " на река Тетерив, съобщи ДПА. Мостът през реката е опустошен, се добавя в известието. Руските сили са направили въздушни удари против редица украински градове.

Според известия на медиите съветските сили са атакували летище в западния град Ровно. Съобщава се за сражения и в Суми на североизток, покрай границата с Русия. Тези известия не могат да бъдат доказани от самостоятелен източник.

Общо 118 военни обекта на Украйна бяха изведени от строя. Свалени са 5 бойни самолета, 1 хеликоптер, 5 безпилотни летателни апарата. Унищожени са 18 танка и други бойни бронирани машини, 7 реактивни системи за залпов огън, 41 единици специфични военни машини и 5 бойни катера. Жертвите все още са над 137 единствено от украинска страна, измежду тях има и цивилни.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР