Украинският външен министър Дмитро Кулеба разкритикува Европейския съюз за това,

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба разкритикува Европейския съюз за това,
Коментари Харесай

Украйна е разочарована, че ЕС не успява да изпълни плана за купуване на боеприпаси

Украинският външен министър Дмитро Кулеба разкритикува Европейския съюз за това, че не е съумял да " извърши личното си решение " за взаимно пазаруване на муниции за Украйна, до момента в който членовете на блока спорят по какъв начин да приложат проектите, съобщи " Политико ".

" Неспособността на Европейски Съюз да извърши личното си решение за взаимната доставка на муниции за Украйна е разочароваща ", съобщи Кулеба в " Туитър ", отбелязвайки забележителна смяна в тона на Киев към клуба, към който се надява да се причисли.

Европейските водачи пазаруването на 1 милион снаряда за Украйна през идващите 12 месеца. Но договарянията навлязоха в задънена улица на равнище посланици по въпроса по какъв начин да се изразходват 1 милиард евро, заделени за взаимни контракти.

Кулеба сподели, че това е тест за способността на Европейски Съюз да взема значими нови решения за сигурността и дали блокът в действителност има " стратегическа автономност " - повтаряйки термин,. Наскоро той, като сподели, че Европа не би трябвало да се трансформира в " почитател на Америка ".

в договарянията за пазаруване на муниции се върти към това в каква степен да се лимитират парите до производители от Европейски Съюз и дали да се включат компании от места като Съединени американски щати и Обединеното кралство.

Франция е отпред на напъните за опазване на парите в границите на блока, до момента в който други, в това число Полша, се притесняват, че европейската отбранителна промишленост може да не се оправи със задачата да достави 1 милион снаряда на Украйна в обещания период от 12 месеца.

 Държавите за груповото пазаруване на боеприпаси станаха 24, България не е измежду тях Държавите за груповото пазаруване на боеприпаси станаха 24, България не е измежду тях

Разговорите евентуално ще продължат идната седмица, което значи, че външните министри на Европейски Съюз няма да имат договорка, когато се срещнат в понеделник в Люксембург, с цел да обсъдят войната.

" За Украйна цената на бездействието се мери в човешки животи ", сподели Кулеба.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР