Украинският външен министър Дмитро Кулеба отбелязва, че двустранните отношения с

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба отбелязва, че двустранните отношения с
Коментари Харесай

Украйна настоява Китай да помогне за прекратяване на войната с Русия

Украинският външен министър Дмитро Кулеба отбелязва, че двустранните връзки с Китай са учредени на „ взаимно почитание, схващане и полза “. Без да подлага на критика или отхвърля приноса на Китай до момента, той обаче внимателно оспори изказванието на китайското управление, че е изиграло „ градивна роля “ в насърчаването на разговора, написа Newsweek.

„ Споделяме позицията на Пекин по отношение на нуждата от намиране на политическо решение на войната против Украйна и призоваваме Китай като световна мощ да играе значима роля в тези старания “, написа Кулеба в Twitter. Това е второ непосредствено послание на Киев към Пекин, след разговара на Кулеба с китайския външен министър Уан Ий на 1 март, който приключи с видимо прекомерно оптимистично умозаключение: „ Китай е подготвен да постави старания за преустановяване на войната посредством дипломация “, съобщи тогава Кулеба.

През последните три седмици няколкото кръга на мирните договаряния сред Украйна и Русия доведоха до доста лимитирани резултати. Междувременно обстановката продължава да се утежнява, като милиони украинци бягат от...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР