Украинският спортен министър Вадим Гутцайт е заявил пред Международния олимпийски

...
Украинският спортен министър Вадим Гутцайт е заявил пред Международния олимпийски
Коментари Харесай

Украйна заплаши с бойкот на Олимпийските игри, ако на тях бъдат допуснати руски спортисти

Украинският състезателен министър Вадим Гутцайт е декларирал пред Международния олимпийски комитет, че страната му ще бойкотира Олимпийските игри в Париж през 2024 година, в случай че в тях бъдат позволени за присъединяване спортисти от Русия и Беларус, оповестява ДПА.

" Не може да има сделки с представители на терористични страни ", сподели Гутцайт и добави, че до момента в който войната в Украйна продължава, управляващите в страната ще упорстват за цялостно недопускане на състезатели от Русия и Беларус.

Според някогашния фехтовач присъединяване на спортисти от Русия и Беларус под безпристрастен байрак не е решение, което те могат да поддържат.

" Надявам се, че всички федерации, спортисти и целият свят наблюдават деликатно протичащото се и че на нас няма да ни се постанова да подхващаме рискови ограничения ", уточни още украинският състезателен министър.

Наскоро президентът на МОК Томас Бах съобщи, че спортът не би трябвало да бъде политизиран и че спортистите от Русия и Беларус не би трябвало да получават забрани за присъединяване, в случай че и то да е под безпристрастен байрак.

Във вторник президентът на Украйна Володимир Зеленски изрази същата позиция като тази на Гутцайт.

Международният олимпийски комитет наложи наказания на Русия и Беларус единствено дни след началото на нашествието в Украйна през февруари предходната година.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР