Украинският президентски съветник Михайло Подоляк отрече Киев да е замесен

...
Украинският президентски съветник Михайло Подоляк отрече Киев да е замесен
Коментари Харесай

Киев отрича да е замесен в убийството на Даря Дугина

Украинският президентски консултант Михайло Подоляк отхвърли Киев да е забъркан във взривяването на автомобила на съветската журналистка и политолог Даря Дугина, съобщи ТАСС.

 Край Москва взривиха дъщерята на идеолога на „ съветския свят “ Александър Дугин Виж още

" Подчертавам, че Украйна сигурно няма отношение към това ", сподели Подоляк, представен от украинското издание " Лига.нет ".

Органите на реда оповестиха по-рано, че нощес в региона на село Болшие Вязьоми, Московска област, се е задействало взривно устройство в движещ се автомобил " Тойота ленд крузър " и той се е запалил. Взривното устройство е било сложено под автомобила от страната на лидера. Дугина, която е управлявала джипа, е починала на място.

Ръководителят на публичното придвижване " Руски небосвод " Андрей Краснов, който се е познавал с Дугина, сподели, че караният от нея автомобил е принадлежал на татко й - съветския публичен деятел Александър Дугин.

Според Следствения комитет на Русия убийството на Дугина е планувано и носи поръчков темперамент.

Предположение за украинска диря в тази ситуация беше изказано по-рано от ръководителя на самопровъзгласилата се Донецка национална република Денис Пушилин и Владимир Рогов от назначената от Русия военно-гражданска администрация на Запорожка област.

Неизвестните причинители са сложили взривно устройство в колата, в която почина журналистката и политолог Даря Дугина, по време на фестивала " Традиция " в Подмосковието, до момента в който автомобилът е бил на паркинг и за никого не е било мъчно да го направи, оповестиха през днешния ден за ТАСС правоохранителните органи.

На фестивала е имало доста посетители, хората са паркирали колите си от двете страни на Звенигородската автомагистрала, където е имението Захарово. Почти целият паркинг е бил цялостен.

Джипът, в който Дугина е отпътувала от фестивала, също е бил там. При влизане на паркинга не е имало инспекции, тъй че взривното устройство може да е било оставено когато и да е от всеки, като е и станало, сподели източникът на ТАСС.

 Снимка: БТА/АР

От органите на реда са споделили, че на входа на имението е имало екип на КАТ, а придвижването е било контролирано от пътни служители на реда.

Присъстващите са били проверявани директно преди да влязат на събитието.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова сподели, че в случай че версията за украинска диря в убийството на журналистката Дугина бъде доказана от способените органи, тогава би трябвало да се приказва за политика на държавен тероризъм, провеждана от Киев.

 Снимка: БТА/АР

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР