Украинският президент Зеленски поиска бърза доставка на обещаните от Запада

...
Украинският президент Зеленски поиска бърза доставка на обещаните от Запада
Коментари Харесай

Киев иска бърза доставка на обещаните от Запада танкове

Украинският президент Зеленски изиска бърза доставка на обещаните от Запада танкове в обичайното си нощно послание. Призивът идва, откакто Съединените щати и Германия оповестиха, че ще изпратят 31 танка " Ейбрамс " и 14 - " Леопард 2 ".

Володимир Зеленски - президент на Украйна: " Ключът в този момент е в скоростта и количеството. Скоростта на образование на нашите военни, на доставките. Количеството на танковете. Трябва да образуваме танков пестник, чийто удар няма да разреши на тиранията да се надигне още веднъж ".

След мъчно взетото решение от съдружниците за танкове, белязано от дълги спор, в този момент от Украйна имат ново искане - Западът да изпрати далекообхватни ракети и изтребители.

Володимир Зеленски: " Говорих с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и би трябвало да отключим и доставка на далекообхватни ракети, доставка на летателни апарати. Това е както фантазия, по този начин и значима задача ".

Очаква се да минат месеци преди западните танкове да бъдат на фронта. Говорителят на Националния съвет по сигурност към Белия дом Джон Кърби разгласи, че няма непотребни танкове " Ейбрамс " в американската войска и такива би трябвало да бъдат закупени от частни компании или от други страни.

Джон Кърби - представител на Националния съвет по сигурност към Белия дом: " Няма избрана дата на календара. Но най-вероятно ще минат доста месеци преди танковете да бъдат в Украйна ".

Германските танкове Леопард ще бъдат предоставени от Бундесвера и ще дойдат в Украйна най-рано след 3 месеца. Канцлерът Олаф Шолц беше обект на рецензии, че бави решаващата помощ за Украйна. Той отбрани позицията си нощес в изявление за предаването " Ами в този момент, господин Шолц " по телевизия ZDF и акцентира, че Германия дружно с Англия са най-големите донори на военна техника за Украйна.

Олаф Шолц - канцлер на Германия: " Правим това дружно - знак за съдействие и взаимност, само че също и доста ясно обръщение към Путин, че империалистическата му война няма да успее. Но в същото време няма да ставаме страна в този спор. Война сред Русия и НАТО не би трябвало да има ".

Посланикът на Русия във Вашингтон Анатоли Антонов реагира, че доставките на танкове са " поредна нагла провокация против Руската федерация ", а съветският дипломат в Берлин Сергей Нечаев съобщи, че това " извънредно рисково решение ескалира спорът до ново равнище и опонира на изказванията на немските публични лица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР