Украинският президент Володимир Зеленски заяви пред участниците в Световния икономически

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви пред участниците в Световния икономически
Коментари Харесай

Зеленски призова Запада: Доставете ни по-бързо танкове!

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи пред участниците в Световния стопански конгрес в Давос, че западните съдружници би трябвало по-бързо да доставят на страната му танкове и средства за противовъздушна защита, с цел да се отнеме на Русия опцията да прави набези, предадоха международните организации, написа Българска телеграфна агенция.

В речта си на форума, която произнесе по видеоконферентна връзка, украинският президент упрекна Москва в експорт на гнет.

" Тиранията напредва по-бързо от демокрациите ", сподели той. " Затова мобилизацията на света би трябвало да е по-бърза от идната военна готовност на нашия общ зложелател. Затова доставката на западни танкове би трябвало да изпревари идната инвазия на съветските танкове. А доставката на системи за противовъздушна защита би трябвало да изпревари идната ракетна офанзива на Русия ", добави той.

" Русия има потребност от по-малко от една секунда, с цел да стартира войната. Светът имаше потребност от дни, с цел да реагира с първите наказания ", сподели Зеленски, като по този метод той напомни тези пъти в предишното, в които светът се е колебаел да реагира на дейностите, които Москва не се е поколебала да извърши, като да вземем за пример окупацията на Крим.

По време на включването си на форума в Давос Зеленски сподели също по този начин в отговор на въпрос към него, че не е обезпокоен за сигурността си след хеликоптерната злополука, при която по-рано през днешния ден почина украинският вътрешен министър./факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР