Украинският президент Володимир Зеленски заяви пред парламента на Австралия днес,

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви пред парламента на Австралия днес,
Коментари Харесай

Зеленски поиска от Австралия бронетранспортьори и помощ за възстановяване на пристанищата

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи пред Народното събрание на Австралия през днешния ден, че са нужни нови и по-силни наказания против Русия, с цел да се усили натискът над нея поради нашествието й в Украйна, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Австралия достави отбранително съоръжение и филантропична помощ за Украйна, а също по този начин наложи и и възбрана върху експорта на алуминий и алуминиеви руди, включително и боксит, за Русия.

По-рано през днешния ден Австралия вкара и мита в размер на 35 % на всички артикули, изнасяни от Русия и Беларус за нея като част от усилване на натиска над Русия.

Сега Австралия е наложила наказания на 443 съветски физически лица, включително и предприемачи, които са доближени до съветския президент Владимир Путин. Както и на 33 юридически компании, включително и на по-голямата част от съветския банков бранш и на фирмите, отговарящи за съветския суверен дълг, напомня Ройтерс.

Австралия е присъединила в санкционния си лист и самия съветски президент Владимир Путин, напомня ТАСС. Санкционирани са и редица беларуски жители и компании, включително и беларуският президент Александър Лукашенко, прибавя организацията.

Пред австралийските депутати Зеленски изиска и доставки на австралийските бронетранспортьори " Бушмастър ", добавя ТАСС.

" Украйна би трябвало да има всичко належащо на бойното поле. Например вие имате прелестни бронетранспортьори " Бушмастър ", които могат да окажат основна помощ на Украйна ", съобщи Зеленски.

" Каня вашата прелестна страна в нашите приморски региони и на нашите брегове на Черно и Азовско море за обновяване на нашите пристанища ", добави той. Той акцентира, че възраждането на морския бранш в Украйна може да бъде персонален принос на Австралия за стабилността.

От своя страна министър председателят на Австралия Скот Морисън разгласи в встъпителните си думи за изявлението на Зеленски, че австралийското държавно управление ще даде други 25 милиона $ под формата на военна помощ за Украйна, съобщи Франс прес. Помощта ще бъде под формата на " отбранителна военна техника ", като радари, медицински доставки и храна. " Австралия застава с Украйна против Русия ", съобщи Морисън и напомни, че страната е осигурила 91 милиона $ под формата на военна помощ за Украйна, 65 милиона $ за филантропична помощ и 70 000 тона енергийни въглища. Той увери, че страната му продължава да работи с сътрудниците, с цел да накара Русия да заплати оптималната цена за дейностите си в Украйна, посредством целеви наказания върху физически и юридически лица, възбрана на енергийни, петролни или газови артикули, възбрана на износа на алуминий и на боксит за Русия.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР