Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че защитата на границите на

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че защитата на границите на
Коментари Харесай

Зеленски не изключи нападение от Беларус заради посещение на Путин в Минск

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че отбраната на границите на Украйна е " непрекъснат приоритет " и че страната му е подготвена за всички вероятни сюжети с Русия и съюзничката й Беларус, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Защитата на нашата граница както с Русия, по този начин и с Беларус, е наш непрекъснат приоритет ", съобщи Зеленски в нощното си видеообръщение. " Ние се приготвяме за всички вероятни отбранителни сюжети ", добави той.

Коментарът му идва в навечерието на посещаване в Беларус на съветския президент Владимир Путин на фона на полемики за допустима нова атака от страна на Москва и догатки, че тя би могла да пристигна откъм Беларус, отбелязва организацията.

В обръщението си Зеленски насочи нов апел към западните страни да обезпечат на Украйна ефикасни въздушна защита. Той също по този начин сподели, че силите му държат под надзор град Бахмут в Източна Украйна, където се водеха едни от най-ожесточените боеве.

Той сподели още, че е възобновено електричеството на още три милиона украинци след последните съветски офанзиви против инфраструктурата, с което общият брой на жителите с възобновено електроснабдяване е достигнал девет милиона през последните два дни.

" Електроснабдяването беше възобновено за още три милиона украинци. Плюс шест милиона през вчерашния ден. Това значи, че след терористичните офанзиви в петък към този момент имаме резултат за над девет милиона души ", уточни украинският президент.

Русия изстреля голям брой ракети против енергийната мрежа на Украйна в петък, като умъртви минимум трима души и повреди девет енергийни уреди.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР